New announcement. Learn more

ZIE JIJ JEZELF AL LOPEN?

Net als Maarten, hand in hand met Sok, een Cambodjaanse jongere?

Stel je voor... Je bent net aangekomen op Shalom Valley, een prachtig kampterrein in Kep, aan de zuidkust van Cambodja. Samen met Sok - en nog meer dan 100 anderen - beleef je het kamp van je leven. Activiteiten als deze, maar ook aanbidding en training, plezier. Je hoort iets van de rauwe verhalen van deze jongeren. De moeilijke situaties waar ze vaak uit komen - en ook de getuigenissen als ze vertellen wat God in hun leven doet. Shalom Valley is een prachtige plek. Een plek van Gods Shalom.

Maar niet alleen Shalom Valley staat op het programma. Afhankelijk van de interesses van je groep kun je denken aan een bezoek aan missionair ziekenhuis, of een eerlijke kledingfabriek.

Deze reis is geen 'one-size-fits-all', maar een op maat gemaakte beleving.

Je merkt dat God in je leven aan het werk is. Je wilt Hem beter leren kennen, voor Hem gaan, Hem dienen, uitstappen en jezelf geven. Je bent op zoek naar visie. Ga je mee op een reis naar de andere kant van de wereld? We bezoeken daar de plek waar Alongsiders is ontstaan, daar waar het allemaal begon. Als hoogtepunt van de reis hosten we samen een Alongsiderskamp op Shalom Valley. En natuurlijk zijn er volop gelegenheden om iets van het mooie land te zien en de Cambodjaanse cultuur op te snuiven.

Durf jij het avontuur aan?

Vind jij het leuk om uit je comfortzone te stappen? Om het avontuur aan te gaan? Om jezelf op een andere manier te leren kennen? Wil jij God aan het werk zien? Ben jij niet bang om te zien hoe armoede en onrecht er écht uitzien? Heb je hart voor jongeren en kinderen? Wil jij groeien en meer en meer gaan lijken op Jezus?

Het kamp van je leven

Als jij jezelf herkent in het bovenstaande is de Alongsiders Vision Trip echt iets voor jou. Samen met een klein team reis je naar Cambodja en via Phnom Penh ga je onderweg naar Kep, een kleine kustplaats, waar Shalom Valley ligt. Shalom Valley is een prachtig kampterrein zo’n 800 meter van de zee. Kort nadat je daar aangekomen bent komt er ook een hele groep Cambodjaanse jongeren aan en samen beleven jullie het kamp van je leven. Je ziet hoe Jezus door grenzen heen breekt. Grenzen in je eigen leven, maar ook in de levens van de jongeren waarmee je optrekt. De jongeren zijn allemaal Alongsider en zijn samen met hun jongere broer of zus op het kamp. Wat kan jij van ze leren? En wat mag jij hen meegeven?

Bezoeken

Tijdens de reis bezoeken we verschillende plekken zoals het support center van Alongsiders in Phnom Penh. Je ontmoet de staff, krijgt een culturele introductie, en ook brengen we een bezoek aan Toul Sleng, het genocide museum van Cambodja. Om de jongeren daar beter te begrijpen is het belangrijk dat je iets begrijpt van waar het land doorheen is gegaan. Een pittige ervaring, want dit is geen vakantiereis, maar een avontuur waarbij je op veel fronten uitgedaagd wordt.

Ontspanning & bezinning

Natuurlijk is er ook veel ruimte voor genieten, ontspanning en plezier. Zo staat er een bezoek aan Kampot op de planning of een dag naar een relaxed tropisch eiland voor de kust. En kennen wij de leukste plekken om te gaan eten. Jep, de Cambodjaanse keuken is écht goed. In de voorbereiding voor de reis trekken we samen op. We ontmoeten elkaar, leren elkaar kennen, lezen ons in. Bidden samen. We gaan als team. Ook tijdens de reis zijn er regelmatig momenten van reflectie en bezinning. Waar loop je tegenaan? Hoe kan ik je helpen? Wij geven je deze garantie: ‘Je komt veranderd terug’. Ga jij mee?

FAQ'S:

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Naam dan contact met ons op. Je doet dat eenvoudig via ons contactformulier.

WAT IS HET DOEL VAN DEZE ALONGSIDERS VISION TRIP? >>>

Samen met een klein team ontdekken waar Alongsiders is ontstaan, iets ervaren van het hart daarachter en in de praktijk zien hoe het is om een Alongsider te zijn. Iets van het onrecht van deze wereld zien en ervaren en ons hart laten raken. Zien waar Gods hart voor breekt, zodat we daardoor in beweging worden gezet om op te komen voor onrecht. De liefde van Jezus laten zien, omdat we geloven dat Hij de hoop is voor Cambodja. En door dit alles heen verder groeien en meer gaan lijken op Jezus.

Deze reis maken we in volle afhankelijkheid van God. Hij is onze reisleider! Spreuken 3:6: 'Denk aan Hem bij alles wat je doet, dan baant Hij voor jou de weg.’

We willen het werk van Alongsiders ondersteunen door als team twee weken in het land te zijn en de plek te zien waar het Alongsidersverhaal begonnen is. Tijdens de reis bezoeken we verschillende plekken die je meer vertellen over Alongsiders, maar ook over het land Cambodja en de mensen die er wonen. Het is een land met een heftige en indrukwekkende geschiedenis. Om de jongeren met wie je optrekt beter te begrijpen is het belangrijk dat je iets begrijpt van waar het land doorheen is gegaan. We bezoeken daarom onder andere het Tuol Sleng museum.

Samen zullen we meewerken in een van de kampen voor Alongsiders op Shalom Valley. Je zult daar zien hoe Jezus door grenzen heen breekt in de levens van de jongeren die je ontmoet. In jouw eigen leven misschien. Daarnaast is er ruimte voor ontspanning en plezier. Een bezoek aan Kampot, en dagje genieten op een relaxed tropisch eiland voor de kust. Genieten van de schoonheid van het land en natuurlijk van de Cambodjaanse keuken. 

VOOR WIE IS DEZE REIS? >>>

We richten ons op jongeren (18+) en jongvolwassenen.

Mensen die meer van Jezus willen leren en Hem willen volgen.
Mensen met passie voor discipelschap.

Twijfel je of deze reis ook voor jou is? Neem dan gerust even contact met ons op!

HOE GROOT IS DE GROEP? >>>

Reken op een groep van ongeveer 12-15 personen, zo kunnen we elkaar echt leren kennen en kunnen werken aan een hecht team.

HOE ZIT HET MET DE KOSTEN? >>>

Geschatte reissom circa: € 2.000,-- (sponsoracties niet meegerekend)

Incl. verblijfskosten/ excursies / pasfoto’s visa.
Excl. inentingen / paspoort / reisverzekering

(Als groep zetten we in de aanloop naar de reis een sponsoractie op waardoor we o.a. het kamp op Shalom Valley kunnen sponsoren. We kunnen ons ook goed voorstellen dat 2000 euro niet voor iedereen haalbaar is. Dat nemen we mee in deze gezamenlijke sponsoractie.)

BELANGRIJKE DATA: WANNEER GAAN WE? >>>

De Alongsiderskampen worden gehouden tussen november en januari. De reis duurt ongeveer 12 dagen. De meest waarschijnlijke datum is de eerste en tweede week van januari in 2025 (direct na nieuwjaar).

Voordat we naar Cambodja gaan hebben we een aantal ontmoetingen gepland zodat we goed voorbereid onderweg gaan.
Deze ontmoetingen zijn niet optioneel maar horen helemaal bij de reis.

De data voor deze ontmoetingen zijn:

  • 1e meeting zaterdag 25 Mei 2024 15:00 - 20:00 uur

  • 2e meeting zaterdag 29 Juni 2024 14:00 - 20:00 uur

  • 3e meeting zaterdag 28 Sept 2024 10:00 - 20:00 uur

  • 4e meeting zaterdag 30 Nov 2024  14:00 - 21:00 uur

  • Vision Trip: +/- 1 januari tot en met 19 januari 2025 (de exacte data bespreken we samen en in overleg met de teams in Cambodja)

  • 5e meeting zaterdag 1 maart 2025 14:00 - 20:00 uur Reunite en voorbereiden Worship 'n Share

  • 6e meeting zaterdag 12 April 2025 14:00 - 22:00 uur Worship 'n Share (ook familie & vrienden en andere betrokkenen zijn welkom!)

Deze reis zit vol.

Voor deze reis kun je je niet meer opgeven. Stuur ons een berichtje via het contactformulier dan houden we je op de hoogte voor eventuele komende reizen en evenementen.

AVONTUUR

CULTUUR

ONTSPANNING

KAMP VAN JE LEVEN 🏕

VISIE OPDOEN

GA JE MEE?

 

This product has been added to your cart

CHECKOUT