New announcement. Learn more

THE CHOSEN IS DÉ SERIE OVER HET LEVEN VAN JEZUS

Miljoenen mensen hebben The Chosen al bekeken en gedeeld! Het is het bekendste verhaal ter wereld zoals je nog nooit eerder hebt gezien. Alvast een voorproefje? Bekijk de trailer van seizoen 1 hieronder.

Verder kijken? Download dan nu gratis de app:

MATERIAAL VOOR GROEPEN & LEESPLANNEN

Alongsiders heeft verschillende materialen en tools voor je klaargezet. Ons doel is je te helpen met The Chosen aan de slag te gaan. Daarom hebben we voor elk seizoen en voor elke aflevering specifiek materiaal.

Lees hieronder verder en ontdek meer.

GROEPSVERWERKINGEN >>>

Alongsiders maakt materiaal speciaal voor groepen. Misschien is dat je jongerengroep in de kerk waarmee je The Chosen kijkt, of misschien doe je dat gewoon met je vrienden thuis. Hoe dan ook, wij hebben voor elke aflevering 1 groepsverwerking.

Dit materiaal helpt jou en je groep te reflecteren op wat je in The Chosen hebt gezien. Wat spreekt je aan? Wat betekent het voor jouw leven? Wat kunnen jullie er als groep ermee? Of wat betekent dit voor je kerk?

Sprankelende vragen en leuke opdrachten waarmee je écht dieper gaat.

LEESPLANNEN >>>

Naast de groepsverwerkingen maakt Alongsiders per aflevering een leesplan. Deze plannen sluiten aan op de groepsverwerkingen, maar kunnen ook los gelezen worden.

De plannen zijn kort (3-5 dagen) en helpen je om elke dag even stil te staan bij iets dat je in de aflevering hebt gezien.

De leesplannen vind je in de YouVersion Bible App. Ook vind je een link in de groepsverwerkingen (zodat je als groep samen het plan kunt lezen) en via de seizoen hieronder kun je ze ook eenvoudig vinden.

GROEPSLEIDERS >>>

Het is ontzettend gaaf als jij met je jongeren met The Chosen aan de slag gaat. De groepsverwerkingen zijn speciaal daarvoor gemaakt, maar ook de leesplannen helpen je om de tijd erna nog samen met de aflevering bezig te zijn.

Bij elke groepsverwerking vind je een "how-to" pagina die je ideeën geeft hoe een ontmoetingsmoment in te vullen. Uiteraard pas je dit zelf aan voor jouw jongeren. Daarnaast vind je in de groepsverwerking de directe links naar het bijbehorende leesplan.

We hebben voor jou als groepsleider een eenvoudig document gemaakt dat je kan helpen jullie ontmoeting vorm te geven. Je kunt het document downloaden via de knop hieronder.

Ons advies klinkt als 3 P's:

  1. Begin met PIZZA - dat is nummer 1! Eten verbindt en geeft jullie een ontspannen start met elkaar.

  2. Daarna POPCORN - nummer 2. Kijk samen naar een aflevering van The Chosen en maak er een tof filmmoment van.

  3. Als laatste PINDA - nummer 3. Of een ander nootje natuurlijk, maar dit is het moment om aan de hand van de groepsverwerking met elkaar door te praten.

THE CHOSEN LEESPLANNEN

Start vandaag nog met een je leesplan.
Via de knop hieronder vind je ze allemaal.

De plannen zijn kort (3-5 dagen) en helpen je om elke dag even stil te staan bij iets dat je in de aflevering hebt gezien.

Seizoen 1 Aflevering 1

Seizoen 1 Aflevering 2

GROEPS-VERWERKINGEN

De groepsverwerking helpen jou en je groep jongeren aan de slag te gaan met The Chosen. Sprankelende vragen en leuke opdrachten waarmee je écht dieper gaat.

Om je een idee te geven hoe je zo'n ontmoetingsmoment in kunt richten hebben we een simpel idee gebaseerd op 3 P's.

Seizoen 1 Aflevering 1

Seizoen 2 Aflevering 1

FAQ - VEELGESTELDE VRAGEN

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt. We staan graag voor je klaar! Via ons contactformulier neem je snel en eenvoudig contact met ons op. Op een aantal veelgestelde vragen vind je hieronder het antwoord.

WAT IS THE CHOSEN? >>>

The Chosen is een serie over het leven van Jezus. Voor meer info over The Chosen zelf kijk je hier.

IS THE CHOSEN 'BIJBEL-GETROUW'? >>>

The Chosen is bedoeld om een eerlijke weergave te geven van het leven van Jezus hier op aarde. De Bijbel is daarin de bron waarvanuit het verhaal verteld wordt. Tegelijkertijd worden er soms gebeurtenissen gekoppeld, en 'spelen' de makers met de verhaallijnen. Niet om van de Bijbel af te wijken, maar om het een lopend verhaal te laten zijn. Wij beschrijven het vaak als Bijbel+.

Die '+' staat dan voor de extra informatie die ind e serie zit uit de cultuur en tijd. In de karakters van de mensen en bijvoorbeeld in de waarden die op een mooie manier in de serie naar voren komen.

WAAROM MAAKT ALONGSIDERS DIT MATERIAAL? >>>

Alongsiders is erg enthousiast over The Chosen omdat de nadruk in The Chosen ligt op hoe Jezus met Zijn discipelen optrekt en met hen omgaat. In principe kijk je naar een discipelschapsverhaal. Daar zit natuurlijk de link met Alongsiders en haar droom.

WAT IS DE DOELGROEP VOOR DE GROEPSVERWERKINGEN? >>>

Wij hebben de groepsverwerkingen gemaakt met als doelgroep jongeren van 15 of ouder.

Uiteraard is het aan jou als jongerenwerker om in te schatten of het materiaal passend is, en je bent natuurlijk vrij om dingen aan te passen zodat het meer aansluit bij de jongeren in jouw kerk of gemeente.

HOE 'WERKEN' DE GROEPSVERWERKINGEN? >>>

De groepsverwerkingen zijn een compleet pakket per aflevering met daarin allerhande vragen & verwerkingen waarmee jij direct aan de slag kunt. We adviseren je om van tevoren te kijken welke vormen het beste bij je groep aansluiten en daar te starten.

De groepsverwerkingen zijn gemaakt vanuit een 'holistisch' idee. We willen je helpen om de lessen uit het deel van The Chosen dat jullie gekeken hebben in je eigen leven toe te passen. We delen de groepsverwerkingen in in het 'geestelijke', 'emotioneel / sociale', 'rationele' en 'fysieke' vlak.

WAT KOSTEN DE GROEPSVERWERKINGEN? >>>

Alongsiders maakt dit materiaal en vindt dat iedereen het moet kunnen gebruiken. Geld mag daarin nooit een belemmering zijn vinden wij. Tegelijkertijd kost het maken van dit materiaal natuurlijk wel wat. Daarom vragen we een vrijwillige bijdrage. Een richtbedrag voor de groepsverwerkingen is 14,95 euro.

Je schaft de groepsverwerkingen eenvoudig aan in onze webshop. Na aanschaf ontvang je van ons een e-mail met daarin de downloadlink naar de groepsverwerking en een betaallink waarmee je eenvoudig je vrijwillige bijdrage kunt betalen.

Made by - dit mooie duo

De producten die we je aanbieden zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen verschillende partijen.

 

This product has been added to your cart

CHECKOUT