New announcement. Learn more

SAMEN JEZUS VOLGEN, JONGEREN TOERUSTEN, COMMUNITY ZIJN & VERSCHIL MAKEN IN DE WERELD

Is dit iets waar jij naar verlangt? Klinkt het als iets dat jij graag werkelijkheid ziet worden met jouw jongeren? Is dit wat jij wilt zien in jouw kerk? Dan is 'The 180' van Alongsiders iets voor jou!

>>> THE 180

... is een reis van 180 dagen waar je, aan de hand van 6 cruciale onderwerpen, meer leert over Jezus, over wie Hij was en wat dat vandaag voor ons betekent. Soms vraagt dat een radicale omkeer -> een 180.

De 180 is gericht op de praktijk en helpt jou en je groep om samen concrete stappen te zetten in het volgen van Jezus.

EEN REIS VAN 180 DAGEN >>>

... waarin je samen met anderen optrekt en als groep (community) ontdekt wat het betekent om achter Jezus aan te gaan. Geniet van:

 • elke maand een live ontmoeting als community: samen eten, ontdekken (wat zegt Jezus?) & verdiepen (wat betekent dat voor mij?) en daarmee aan de slag.

 • elke week een (live) ontmoeting in tweetallen: samen met iemand uit je community verder de diepte in, terwijl je handen & voeten geeft aan wat je hebt ontdekt.

 • de mogelijkheid om na deze 180 een volgende stap te zetten en samen discipelen te maken.

EEN 180 GRADEN DRAAI >>>

Een moderne manier om te zeggen: “Draai je om”, “Keer je om” of, met de woorden van Jezus: “Bekeer je”. Op welk gebied mag jij komende periode een 180 maken?

6 CRUCIALE ONDERWERPEN >>>

Tijdens de 180 ga je aan de slag met 6 thema’s die centraal staan in het leven & onderwijs van Jezus:

 • From Loneliness to Community

 • From Distraction to Purpose

 • From Apathy to Compassion

 • From Ignorance to Justice

 • From Fruitlessness to Fruitfulness

 • From Stagnancy to Moving Forward

THE 180 in een notendop

WAT ANDEREN OVER THE 180 ZEGGEN:

"Ik waardeer dat Alongsiders ontmoeting faciliteert. Van elkaar leren en met elkaar delen. Het materiaal geeft vaak aanleiding tot een goed gesprek. Ik heb mensen die ik niet kende beter leren kennen." (Joop)

Een mooie tool die christelijke communities helpt om vorm te geven aan dicipelschap door ontmoeting, verdieping in geloof en samen leven delen. (Marieneke)

"Blij met de ‘180’! Speciaal omdat we elkaar écht ontmoeten, tijd nemen om te luisteren en voor elkaar te bidden. Gezellig en ontspannen eten, nadenken over een thema en dat zelf praktisch uit te leven."  (Peter)

De 180 helpt me enorm om me te motiveren om met God bezig te zijn. (Emma)

WAT HEBBEN WE VOOR JE KLAARSTAAN?

Een compleet pakket met toffe input waarmee jij en je jongeren een half jaar samen op kunnen trekken en samen kunnen groeien: zelf discipel zijn én discipelen maken. Dat wat je geleerd hebt in de praktijk brengen in de je leven van elke dag.

VOOR DE GROEPSLEIDER >>>

Voor elke 180 is er een Leader’s Guide. Hierin staat voor jou als groepsleider precies uitgewerkt hoe je de ontmoeting vorm kunt geven. We geven suggesties voor de voorbereiding, werkvormen, inhoud, enz. Uiteraard ben je vrij om dit zelf aan te passen aan je groep - jij kent die immers het beste - maar we helpen je van ‘A’ tot ‘Z’.

VOOR DE DEELENMERS >>>

Voor veel van de werkvormen heb je materiaal nodig. Deze materialen hebben we voor je voorbereid.

De gedrukte materialen bestel je in onze webshop en krijg je thuisgestuurd. De materialen voor de groep die je zelf moet printen download je eenvoudig via onze website.

Voor de deelnemers is er “twee-tallen-materiaal” gemaakt. Hiermee sta je elke week stil bij een specifiek onderwerp dat in de gezamenlijke ontmoeting aan bod is geweest.

De combinatie van twee-tallen-tijd en gezamenlijke tijd als groep maakt dat het onderwerp ook echt ‘verwerkt’ kan worden. Het verlangen is dat wat we leren ook een plek krijgt in ons gewone leven.

Dit materiaal is gedrukt op een handig kaartje dat de deelnemers  gemakkelijk mee naar huis kunnen nemen.

ONDERSTEUNING VANUIT ALONGSIDERS >>>

Gedurende de hele 180 staan wij voor je klaar. De reis begint met een online ontmoeting waarin we je op weg helpen. Ook tijdens jouw 180 staan we voor je klaar.

Tegen het einde van de 180 hebben we ook een vast contact-moment. We staan van begin tot eind voor je klaar en lopen samen op.

WAT ZIT ER ALLEMAAL IN HET PAKKET?

 • Zes Leader's Guides (voor 2 leiders)

 • Materiaal voor de tweetallen-tijd (voor 10 deelnemers)

 • Materiaal voor de opdrachten (voor 10 deelnemers)

 • Toegang tot onze online database met de benodigde 'Printables' bij de verschillende werkvormen.

 • Toegang tot alle video's, ondersteuning en extra uitleg vanuit het Alongsidersteam.

ENTHOUSIAST, MAAR EERST NOG EEN VRAAG?

Dat kunnen we ons goed voorstellen. Op een aantal veelgestelde vragen vind je het antwoord hieronder - bij FAQ's.

Niet gevonden wat je zoekt? We staan graag voor je klaar! We willen niets liever dan dat de volgende stap die jij met je jongeren zet in het volgen van Jezus, aansluit bij waar jullie op dit moment staan. Via dit contactformulier neem je snel en eenvoudig contact met ons op:

{{errors.first('rs-8989-e397-dea8', 'rs-8989-4cea-5ca2')}}
{{errors.first('rs-8989-e397-6a11', 'rs-8989-4cea-5ca2')}}
{{errors.first('rs-8989-e397-b7b7', 'rs-8989-4cea-5ca2')}}

We hebben je bericht ontvangen en nemen zo snel mogelijk contact op. Tot sne!

Bestel het complete pakket zodat je voor jouw groep alles in 1 keer in huis hebt, en start met jouw 180.

FAQ - VEELGESTELDE VRAGEN

VOOR WIE IS THE 180? >>>

De 180 is gemaakt voor jongeren die willen groeien in het volgen van Jezus en hier concreet handen & voeten aan willen geven. De term ‘jongeren’ definiëren we ‘losjes’. Voel je je nog jong? Dan is de 180 ook voor jou :)

De 180 is gemaakt voor groepen. De ideale groepsgrootte is tussen de 8 en de 12. Gedurende het programma leren jullie elkaar goed kennen en help je elkaar, eigenlijk net als de discipelen in Jezus’ tijd.

WAAROM HEBBEN JULLIE VOOR '180' GEKOZEN? >>>

De term "180" heeft twee betekenissen:

1) de 180 = 180 dagen samen optrekken

Een 180 dagenjourney waarin je samen met anderen optrekt en als groep (community) ontdekt wat het betekent om achter Jezus aan te gaan.Door deze 180 dagen heen leer je elkaar (beter) kennen, leer je van elkaar en help je elkaar groeien.

De journey bestaat uit:

 • elke maand een live ontmoeting als community Ontmoeten, samen eten, ontdekken (wat zegt Jezus?) & verdiepen (wat betekent dat voor mij?), aan de slag.

 • elke week een (live) moment in tweetallen waarin je samen met iemand uit de groep optrekt en verder aan de slag gaat met het thema.

 • de mogelijkheid om na de 180 een volgende stap te zetten en samen discipelen te maken.

2) de 180 = 180 Graden omdraaien

Een 180-graden-draai om precies te zijn. Ken je die uitdrukking?

Het is een moderne manier om te zeggen: “Draai je om”, “Keer je om” of, met de woorden van Jezus: “Bekeer je”. Jezus roept ons allemaal op om de 180 te maken.

In de 180 ga je door 6 thema’s heen die centraal staan in wat Jezus deed en leerde:

 • From Loneliness to Community

 • From Distraction to Purpose

 • From Apathy to Compassion

 • From Ignorance to Justice

 • From Fruitlessness to Fruitfulness

 • From Stagnancy to Moving Forward

IS DIT MATERIAAL SPECIAAL VOOR KERKEN / JONGERENGROEPEN? >>>

Ja en nee.

Ja >>> het materiaal is erg geschikt om als kerk te gebruiken als materiaal voor de jongerengroep (16+). Het is uitdagend, zet aan tot denken en helpt om concreet stappen te zetten om Jezus te volgen. Het voordeel voor deze groepen is dat het materiaal helemaal uitgewerkt is en de leiding van de groep er dus zo mee aan de slag kan.

Nee >>> het materiaal kan ook heel goed 'buiten' de kerk gebruikt worden. Wil jij gewoon met een aantal anderen leren van Jezus? Achter hem aangaan? Discipel zijn? Dan is 'the 180' zeker iets voor jou en jouw groep.

WAAROM KOST HET MATERIAAL 249 EURO? >>>

We hebben de kosten voor dit materiaal berekend op basis van de materialen die je krijgt (drukwerk) en de ondersteuning die we als organisatie aan je leveren. Bij elkaar komen we dan uit op 249 euro.

WAT MOET IK DOEN ALS DE KOSTEN EEN PROBLEEM ZIJN? >>>

We vinden dat geld geen verhindering mag zijn om 'the 180' te doen. Mocht geld voor jou een verhindering zijn dan moedigen we je aan om contact op te nemen. Samen zoeken we dan een oplossing zodat ook jij the 180 kunt doen. Want iedereen heeft een 180 nodig...

SLUIT DIT MATERIAAL AAN OP DE ALPHA-CURSUS? >>>

Yess! The 180 sluit perfect aan op de Alpha cursus. Waar de Alpha cursus je kennis laat maken met Jezus door het open en eerlijke gesprek (wij houden van de Alpha cursus!) helpt 'the 180' je om achter Jezus aan te gaan, Zijn principes te omarmen. Noem het discipelschap, want dat is precies wat het is. Hem volgen. En dat doen we samen.

WAT KOMT ER NA THE 180? >>>

Voor na 'the 180' biedt Alongsiders je 'the 360'. The 360 sluit naadloos aan op de 180 en helpt je om het volgen van Jezus verder te verankeren in je leven en stimuleert je om een ander daarin mee te nemen. Meer weten over 'the 360'? Neem dan contact met ons op.

 

This product has been added to your cart

CHECKOUT