New announcement. Learn more

MET ELKAAR BOUWEN WE ALONGSIDERS

Alongsiders is een wereldwijde beweging van duizenden jongeren die elk naast hun jongere broer of zus lopen. De lokale bewegingen worden lokaal geleid en ondersteund door een internationaal team.

Waar Alongsiders eerst alleen in de derde wereld werkte verspreidt deze beweging zich nu ook naar de westerse wereld. Een spannende nieuwe fase. In Nederland werken we met een groeiend team aan het faciliteren van deze beweging. Hieronder stellen we ons voor.

Ook voor jou is er een rol binnen Alongsiders Nederland. We hebben verschillende mogelijkheden om mee te werken. Bezoek onze Europese website en bekijk de mogelijkheden.

Mart-Jan van der Maas

(Regio coördinator) Na een carrière in de petrochemische industrie heeft Mart-Jan - samen met zijn gezin - 6 jaar in zuid-oost Azië geleefd met het verlangen daar Christus bekend te maken. Daar heeft hij Alongsiders voor het eerst gezien (en een kampterrein gebouwd) en hier in Europa geeft hij leiding aan de beweging - de 'movement'.

Zijn droom is dat jongeren - net als hij dat in Cambodja heeft gezien - de taak van discipelschap op zullen pakken. Mart-Jan is de man van Talitha en vader van drie kinderen. Hij geniet ervan om nieuwe initiatieven op te zetten, gitaar te spelen en in de natuur te zijn.

Talitha van der Maas

(Development coördinator) Opgeleid als een verpleegkundige en met een hart vol zorg voor anderen, zo vertrok Talitha (samen met Mart-Jan) naar Cambodja om te dienen en discipelen te maken. Nadat ze het Alongsidersmodel voor discipelschap in Cambodja in actie heeft gezien is haar verlangen dat in Nederland en Europa hetzelfde zal gebeuren. Daar wil ze aan meewerken!

Het raakt haar hoe elke Alongsider er bewust voor kiest om zorg te dragen voor één kind. Samen in het leven staan - in de mooie en de moeilijke tijden. Talitha is de vrouw van Mart-Jan en moeder van drie kinderen. Ze geniet in haar vrije tijd van muziek, lezen en wandelen.

Jonathan Wolters

(Movement Coördinator) Na een aantal jaar als maatschappelijk werker gewerkt te hebben met risicogezinnen en jongvolwassen, heeft Jonathan samen met zijn gezin 9 jaar in Cambodja gewoond. Daar heeft hij verschillende projecten mogen leiden. De laatste 5 jaar heeft hij als nationaal leider een team van zendingswerkers mogen begeleiden naar een nieuwe koers.

“Ik heb een passie ‘to walk alongside’, voor discipelschap en voor Jezus’ gemeente. Het is mijn verlangen dat binnen de gemeente van Jezus elke jongere met iemand op loopt en hen tot discipelen maakt.” Jonathan is de man van Heleen en vader van twee prachtige dochters, Loïs en Esmee. Hij houdt van het oplopen met mensen en van de natuur.

Daniël Vaders

(Movement mobilisator) Daniël is een enthousiaste volgeling van Jezus met een grote passie voor God en mensen. Als theoloog wil Daniël zijn geloof op een praktische manier handen en voeten geven. Daniël is een discipel van Jezus die geroepen is om jonge gelovigen aan te sporen tot navolging en discipelschap.

Daniël is binnen de beweging van Alongsiders Nederland een watergever - Daniëls hart gaat uit naar mensen ondersteunen in hun geestelijke groei.  Daarnaast zijn Daniëls hobby’s lezen, wandelen, fietsen en geluidstechniek.

Isaäc Wolters

(Vrijwilliger) Getrouwd met Brenda, vader van drie prachtige kinderen: Milan, Ilse en Manuel. Al zijn hele leven woonachtig in Groningen: de stad waar Isaäc mag meebouwen aan een mooie pioniersplek met als een van de onderdelen een sportcommunity.

Bouwen kan volgens Isaäc niet zonder discipelschap en het is Isaäcs kracht om mensen te verbinden met elkaar en met Jezus. Het is een voorrecht om te mogen investeren in mensen, met ze op te lopen en ze uitdagen dat zelfde te doen. Hier doorheen wordt Jezus zichtbaar en dat heeft de wereld zo nodig. Bij Alongsiders kan hij daar op een prachtige manier handen en voeten aan geven door mee te werken als vrijwilliger

BESTUUR & ADVISEURS

Mira de Boer (Voorzitter) 

Mira werkt parttime bij Tearfund en ziet in veel landen waar Tearfund werkzaam is hoe kerken en communities tot bloei komen als mensen zij aan zij wandelen en het leven delen. Zij ziet ook dat hier in het Westen mensen, kerken en jongeren dit verleerd lijken te zijn. ‘We walk alongside those who walk alone’ is een uitspraak die haar aanspreekt. Daarom draagt zij graag haar steentje bij aan Alongsiders Nederland.

Mira is getrouwd met Mark en moeder van drie jong volwassenen. Naast haar werk bij Tearfund studeert ze Theologie aan de CHE. Verder spreekt ze in kerken en voor groepen en schrijft ze regelmatig blogs en artikelen.

(Meer over Mira lees je hier.)

René van der Maas (Secretaris) 

Ik ben René en getrouwd met Stijntje. Samen hebben we 4 prachtige kinderen, in de leeftijd van 1 tot 12 jaar. Ik ben docent en werk veel met jongeren. In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur. Met regelmaat neem ik (jonge) mensen mee om te genieten van Gods schepping, maar ook om samen stil te zijn, zonder telefoon, internet en drukte. Echt elkaar te ontmoeten. Echt samen tijd te hebben.

De afgelopen jaren ben ik meerdere keren in Cambodja geweest en heb zo van heel dichtbij het werk van Alongsiders gezien. Mijn betrokenheid bij Alongsiders Nederland is dan ook geen verrassing.

Ik ben blij betrokken te zijn en mee te helpen faciliteren dat jongeren/kinderen een Alongsider hebben, discipelen worden van Jezus en samen optrekken in het leven. Ik zie uit naar een rijke zegen van God op de missie van Alongsiders, ook hier in Nederland.

Jan van de Graaf (Penningmeester) 

Mijn naam is Jan van de Graaf. Ik ben getrouwd met Sjanneke en samen hebben we drie leuke kids. In het dagelijks leven ben ik bezig met mijn werk als software ontwikkelaar en mijn hobby’s: gitaar spelen, zingen en zeilen. Ik ben graag buiten in de natuur en hou van wandelen.

Als penningmeester van Stichting Alongsiders wil ik bijdragen aan dit mooie werk door de cijfertjes goed in de gaten te houden. Mijn hoop is dat we veel jongeren kunnen helpen om anderen te discipelen en zelf ook te groeien in hun relatie met de Heer Jezus. Mijn jarenlange ervaring met jongerenwerk in kerkelijke gemeentes kan hier hopelijk bij van pas komen.

Adriëtta Dingemanse (Algemeen bestuurslid)

Moeder van een prachtig gezin, een hart om liefde uit te delen.. Mijn naam is Adriëtta Dingemanse, getrouwd met Andre en samen zijn we de ouders van onze drie lieve meiden. Ik houd van zon, zee en strand, wandelen in de natuur, snowboarden, reizen en tijd doorbrengen met ons gezin of met onze vrienden. 

De afgelopen jaren zijn we betrokken geweest bij Royal Mission, zowel bij de ‘Bijbelschool’ als ‘School voor Leiders’. Ook de Alpha Youth cursussen hebben regelmatig op onze agenda gestaan. Zo bijzonder om samen met jongeren in gesprek te gaan over wie Jezus is en Zijn liefde met hen te mogen delen. 

Tijdens een rondreis met ons gezin in Thailand /Cambodja op het terrein van Shalom Valley mogen rondwandelen. Echt fantastisch om daar op die plek meer te horen over het werk van de Alongsiders! Dankbaar om via de Alongsiders als Algemeen bestuurslid mee te mogen bouwen aan Gods Koninkrijk wereldwijd.

Craig Greenfield (Algemeen adviseur) 

Craig Greenfield is gepassioneerd om God's hart voor het kwetsbare door te geven. Hij is de oprichter van Alongsiders International, en woont al 20 jaar bij de kwetsbaren in de 'marge'.

Hij is schrijver van het boek Subversive Jesus en Subversive Mission. Getrouwd met Nay - een Cambodjaanse / Nieuw-Zeelander. Samen hebben ze twee kinderen.

 

This product has been added to your cart

CHECKOUT