New announcement. Learn more

MET ELKAAR BOUWEN WE ALONGSIDERS

Alongsiders is een wereldwijde beweging van duizenden jongeren die elk naast hun jongere broer of zus lopen. De lokale bewegingen worden lokaal geleid en ondersteund door een internationaal team.

Waar Alongsiders eerst alleen in de derde wereld werkte verspreidt deze beweging zich nu ook naar de westerse wereld. Een spannende nieuwe fase. In Nederland werken we met een groeiend team aan het faciliteren van deze beweging. Hieronder stellen we ons voor.

Ook voor jou is er een rol binnen Alongsiders Nederland. We hebben verschillende mogelijkheden om mee te werken. Bezoek onze Europese website en bekijk de mogelijkheden.

Mart-Jan van der Maas

(Regio coördinator) Na een carrière in de petrochemische industrie heeft Mart-Jan - samen met zijn gezin - 6 jaar in zuid-oost Azië geleefd met het verlangen daar Christus bekend te maken. Daar heeft hij Alongsiders voor het eerst gezien (en een kampterrein gebouwd) en hier in Europa geeft hij leiding aan de beweging - de 'movement'.

Zijn droom is dat jongeren - net als hij dat in Cambodja heeft gezien - de taak van discipelschap op zullen pakken. Mart-Jan is de man van Talitha en vader van drie kinderen. Hij geniet ervan om nieuwe initiatieven op te zetten, gitaar te spelen en in de natuur te zijn.

Talitha van der Maas

(Development coördinator) Opgeleid als een verpleegkundige en met een hart vol zorg voor anderen, zo vertrok Talitha (samen met Mart-Jan) naar Cambodja om te dienen en discipelen te maken. Nadat ze het Alongsidersmodel voor discipelschap in Cambodja in actie heeft gezien is haar verlangen dat in Nederland en Europa hetzelfde zal gebeuren. Daar wil ze aan meewerken!

Het raakt haar hoe elke Alongsider er bewust voor kiest om zorg te dragen voor één kind. Samen in het leven staan - in de mooie en de moeilijke tijden. Talitha is de vrouw van Mart-Jan en moeder van drie kinderen. Ze geniet in haar vrije tijd van muziek, lezen en wandelen.

Isaäc Wolters

(Movement coördinator) Getrouwd met Brenda, vader van drie prachtige kinderen Milan Ilse en Manuel. Al zijn hele leven woonachtig in Groningen: de stad waar Isaäc mag meebouwen aan een mooie pioniersplek met als een van de onderdelen een sportcommunity. Bouwen kan volgens Isaäc niet zonder discipelschap en het is Isaäcs kracht om mensen te verbinden met elkaar en met Jezus. Het is een voorrecht om te mogen investeren in mensen, met ze op te lopen en ze uitdagen dat zelfde te doen. Hier doorheen wordt Jezus zichtbaar en dat heeft de wereld zo nodig.

Bij Alongsiders kan hij daar op een prachtige manier handen en voeten aan geven door mee te bouwen als movement coördinator.

Daniël Vaders

(Movement mobilisator) Daniël is een enthousiaste volgeling van Jezus met een grote passie voor God en mensen. Als theoloog wil Daniël zijn geloof op een praktische manier handen en voeten geven. Daniël is een discipel van Jezus die geroepen is om jonge gelovigen aan te sporen tot navolging en discipelschap.

Daniël is binnen de beweging van Alongsiders Nederland een watergever - Daniëls hart gaat uit naar mensen ondersteunen in hun geestelijke groei.  Daarnaast zijn Daniëls hobby’s lezen, wandelen, fietsen en geluidstechniek.

BESTUUR & ADVISEURS

René van der Maas

(Voorzitter) Ik ben René en getrouwd met Stijntje. samen hebben we 4 prachtige kinderen. in de leeftijd van 1 tot 12 jaar.In mijn dagelijks werk mag ik beheerder zijn van het Missie centrum van gemeente de wegwijzer in Almere. Prachtig om vele malen per week ontmoetingen te hebben met christenen en mensen die vragen hebben over het geloof. Gewoon daarvoor even tijd te maken, samen koffie te drinken, voor en met hen te bidden. kortom: Ik heb een geweldige baan. In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur. Met regelmaat neem ik mensen mee om te genieten van Gods schepping. maar ook om samen stil te zijn, zonder telefoon, internet en drukte. Echt elkaar te ontmoeten. Echt tijd te hebben.

De afgelopen jaren ben ik meerdere keren in Cambodja geweest en heb zo van heel dichtbij het werk gezien van Alongsiders. Mijn betrokenheid bij Alongsiders Nederland is dan ook geen verrassing.

Ik ben blij betrokken te zijn en mee te helpen faciliteren dat jongeren/kinderen een alongsider hebben en dicipelen worden van Jezus en samen op te trekken in het leven. Ik zie uit naar een rijke zegen van God op de missie van Alongsiders ook hier in Nederland.

Jan van de Graaf

(Penningmeester) Mijn naam is Jan van de Graaf. Ik ben getrouwd met Sjanneke en samen hebben we drie leuke kids. In het dagelijks leven ben ik bezig met mijn werk als software ontwikkelaar en mijn hobby’s: gitaar spelen, zingen en zeilen. Ik ben graag buiten in de natuur en hou van wandelen.

Als penningmeester van Stichting Alongsiders wil ik bijdragen aan dit mooie werk door de cijfertjes goed in de gaten te houden. Mijn hoop is dat we veel jongeren kunnen helpen om anderen te discipelen en zelf ook te groeien in hun relatie met de Heer Jezus. Mijn jarenlange ervaring met jongerenwerk in kerkelijke gemeentes kan hier hopelijk bij van pas komen.

Otto Jager

(Coach en adviseur) Mijn naam is Otto Jager. Getrouwd met Ellen en we hebben drie hele fijne kinderen, twee geweldige schoondochters en 1 schitterende kleinzoon. Ik ben een ‘family man’ in hart en nieren. Op jonge leeftijd heb ik de Here Jezus aangenomen als mijn persoonlijke Heer en Heiland en Verlosser en ik volg Hem; Hij is het doel van mijn leven. En het is de wens van mijn hart om deze blijdschap te delen met anderen.

En Alongsiders doet dit op een simpele maar prachtige wijze. Als coach en adviseur hoop ik een bijdrage te leveren aan het verder vorm geven van Alongsiders Nederland. 

Craig Greenfield

(Algemeen adviseur) Craig Greenfield is gepassioneerd om God's hart voor het kwetsbare door te geven. Hij is de oprichter van Alongsiders International, en woont al 20 jaar bij de kwetsbaren in de 'marge'.

Hij is schrijver van het boek Subversive Jesus en Subversive Mission. Getrouwd met Nay - een Cambodjaanse / Nieuw-Zeelander. Samen hebben ze twee kinderen.

 

This product has been added to your cart

CHECKOUT