MET ELKAAR BOUWEN WE ALONGSIDERS

Alongsiders is een wereldwijde beweging van duizenden jongeren die elk naast hun jongere broer of zus lopen. De lokale bewegingen worden lokaal geleid en ondersteund door een internationaal team.

Waar Alongsiders eerst alleen in de derde wereld werkte verspreidt deze beweging zich nu ook naar de westerse wereld. Een spannende nieuwe fase. In Nederland werken we met een groeiend team aan het faciliteren van deze beweging. Hieronder stellen we ons voor.

Ook voor jou is er een rol binnen Alongsiders Nederland. We hebben verschillende mogelijkheden om mee te werken. Bezoek onze Europese website en bekijk de mogelijkheden.

Mart-Jan

(Regio coördinator) Na een carrière in de petrochemische industrie heeft Mart-Jan - samen met zijn gezin - 6 jaar in zuid-oost Azië geleefd met het verlangen daar Christus bekend te maken. Daar heeft hij Alongsiders voor het eerst gezien (en een kampterrein gebouwd) en hier in Europa geeft hij leiding aan de beweging - de 'movement'. Zijn droom is dat jongeren - net als hij dat in Cambodja heeft gezien - de taak van discipelschap op zullen pakken. Mart-Jan is de man van Talitha en vader van drie kinderen. Hij geniet ervan om nieuwe initiatieven op te zetten, gitaar te spelen en in de natuur te zijn.

Talitha

(Development coördinator) Opgeleid als een verpleegkundige en met een hart vol zorg voor anderen, zo vertrok Talitha (samen met Mart-Jan) naar Cambodja om te dienen en discipelen te maken. Nadat ze het Alongsiders model voor discipelschap in Cambodja in actie heeft gezien is haar verlangen dat in Nederland en Europa hetzelfde zal gebeuren. Daar wil ze aan meewerken! Het raakt haar dat elke Alongsider ervoor kiest om voor één kind te zorgen. Samen door lastige dingen heen, samen feest vieren. Talitha is de vrouw van Mart-Jan en moeder van drie kinderen. Ze geniet van lezen, zingen en van de. natuur.

BESTUUR & ADVISEURS

René van der Maas

(Voorzitter) Ik ben René en getrouwd met Stijntje. samen hebben we 4 prachtige kinderen. in de leeftijd van 1 tot 12 jaar.In mijn dagelijks werk mag ik beheerder zijn van het Missie centrum van gemeente de wegwijzer in Almere. Prachtig om vele malen per week ontmoetingen te hebben met christenen en mensen die vragen hebben over het geloof. Gewoon daarvoor even tijd te maken, samen koffie te drinken, voor en met hen te bidden. kortom: Ik heb een geweldige baan. In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur. Met regelmaat neem ik mensen mee om te genieten van Gods schepping. maar ook om samen stil te zijn, zonder telefoon, internet en drukte. Echt elkaar te ontmoeten. Echt tijd te hebben.

De afgelopen jaren ben ik meerdere keren in Cambodja geweest en heb zo van heel dichtbij het werk gezien van Alongsiders. Mijn betrokenheid bij Alongsiders Nederland is dan ook geen verrassing.

Ik ben blij betrokken te zijn en mee te helpen faciliteren dat jongeren/kinderen een alongsider hebben en dicipelen worden van Jezus en samen op te trekken in het leven. Ik zie uit naar een rijke zegen van God op de missie van Alongsiders ook hier in Nederland.

Isaäc Wolters

(Secretaris) Getrouwd met Brenda, vader van drie prachtige kinderen

Ik ben Pionier in Groningen, Discipelmaker, Missionair werker. Altijd opzoek naar manieren hoe we Jezus zichtbaar kunnen maken in de wereld waarin wij leven.

Alongsiders is een prachtige manier om hier handen en voeten aan te geven. Aan die beweging bouw ik graag mee.

Jan van de Graaf

(Penningmeester) Mijn naam is Jan van de Graaf. Ik ben getrouwd met Sjanneke en samen hebben we drie leuke kids. In het dagelijks leven ben ik bezig met mijn werk als software ontwikkelaar en mijn hobby’s: gitaar spelen, zingen en zeilen. Ik ben graag buiten in de natuur en hou van wandelen.

Als penningmeester van Stichting Alongsiders wil ik bijdragen aan dit mooie werk door de cijfertjes goed in de gaten te houden. Mijn hoop is dat we veel jongeren kunnen helpen om anderen te discipelen en zelf ook te groeien in hun relatie met de Heer Jezus. Mijn jarenlange ervaring met jongerenwerk in kerkelijke gemeentes kan hier hopelijk bij van pas komen.

Otto Jager

(Algemeen bestuurslid) Mijn naam is Otto Jager. Getrouwd met Ellen en we hebben drie hele fijne kinderen, twee geweldige schoondochters en 1 schitterende kleinzoon. Ik ben een ‘family man’ in hart en nieren. Op jonge leeftijd heb ik de Here Jezus aangenomen als mijn persoonlijke Heer en Heiland en Verlosser en ik volg Hem; Hij is het doel van mijn leven. En het is de wens van mijn hart om deze blijdschap te delen met anderen.

En Alongsiders doet dit op een simpele maar prachtige wijze. Als Algemeen Lid van de Stichting hoop ik met mijn bestuurservaring een bijdrage te leveren aan het verder vorm geven van Alongsiders Nederland. 

Tom Evenblij

(Algemeen adviseur) Trotse Rotterdammer, sportliefhebber, filmmaker en vooral een volgeling van Jezus!😉

Na mijn afstudeerstage in Cambodja bij Alongsiders, zijn we met een klein groepje in Rotterdam als alongsiders gestart. Heel eenvoudig naast iemand anders lopen, gewoon er zijn en iets laten zien van wat het is om een discipel van Jezus te zijn. In deze relaties hebben we God van dichtbij mogen ervaren en hebben we gezien welke kracht hierin ligt.

Naast alongsider mag ik ook aan Alongsiders verbonden zijn als foto & video maker.  Als algemeen adviseur hoop ik een bijdrage te kunnen leveren vanuit de praktijk. Wat gebeurd er in het ‘veld’ en wat kunnen we daarvan leren voor de toekomst!

Craig Greenfield

(Algemeen adviseur) Craig Greenfield is gepassioneerd om God's hart voor het kwetsbare door te geven. Hij is de oprichter van Alongsiders International, en woont al 20 jaar bij de kwetsbaren in de 'marge'.

Hij is schrijver van het boek Subversive Jesus en getrouwd met Nay - een Cambodjaanse / Nieuw-Zeelander. Samen hebben ze twee kinderen.

 

This product has been added to your cart

CHECKOUT