New announcement. Learn more

Alongsiders Nederland versterkt kerken en gemeenten

Alongsiders Nederland is een beweging die de kerk in Nederland versterkt en haar betrokkenheid bij discipelschap vergroot. We mobiliseren en inspireren. We creëren betrokkenheid op de grote opdracht van de Heer Jezus: discipelen zijn en discipelen maken (Mattheus 28).

We doen dit door training, spreken en workshops. De visie van Alongsiders op discipelschap gaat terug naar de leer & methode van Jezus zelf. Alongsiders Nederland focust op jongeren en jongvolwassenen.

Bekijk op deze pagina de verschillende manieren waarop we je kunnen helpen.

A-Sunday

'A' staat voor Alongsiders, en 'Alongsiders' staat voor discipelschap. Tijdens een 'A-Sunday' draait het allemaal om discipelschap. Niet als een 'containerbegrip', een 'concept' of een '10-lessen-plan'. Nee, wij geloven dat discipelen maken iets concreets is, iets dat je in je gewone leven, elke dag doet. En daar vertellen we graag over

Wij geloven dat "maak alle volken tot Mijn discipelen" dé grote opdracht van Jezus is. Aan jou, aan mij, en ook aan de kerk.

Enthousiast? Lees dan snel verder!

De D-Trail

Wat komt er na Alpha? Wat kun je doen met je tieners en jongeren? Hoe kun je ze helpen groeien in hun geloof? Hoe kun je samen Jezus beter leren volgen? Hoe zorg je dat ze wat ze ontvangen weer doorgeven aan een ander? Zijn dit vragen die jij jezelf als jongerenwerker stelt? Wij ook! En we willen je helpen.

Speciaal voor jou hebben we de D-Trail ontwikkeld. Een tof traject dat je kunt doen na bijvoorbeeld de Alpha cursus. Je jongeren hebben Jezus leren kennen - en nu als discipelen dagen we ze uit om achter Jezus aan te gaan. Dat is discipelschap. Dat is de D-Trail.

The Chosen - Groepsverwerkingen

Je kent The Chosen vast. Dé serie over het leven van Jezus. Op een ongelofelijk krachtige manier krijg je een beeld van hoe Jezus met Zijn discipelen optrok. Je kijkt naar een discipleschaps-verhaal.

Maar wat heeft dat verhaal je te zeggen? Wat betekend het voor jou? En wat betekend het voor de jongeren in jou gemeente?

Alongsiders ontwikkeld groepsverwerkingen en leesplannen die jou en je jongeren helpen om dieper in het verhaal te duiken.

Freedom Fighters

Wat zou er gebeuren in jou kerk of gemeente als jongeren - samen met een mentor - 6 weken lang de Bijbel induiken en uitvinden wie God is, wie ze zelf zijn (identiteit), wat discipelschap inhoud?

Dat is precies wat Freedom Fighters is - een 6 weken lange challenge waarin een mentor uit de kerk of gemeente intensief optrekt met 1 jongeren.

Benieuwd? Lees dan verder.

De diamant van discipelschap

Wij helpen en ondersteunen kerken in het vormgeven van discipelschap. Elke kerk of gemeente is verschillend en vraagt om maatwerk. Tegelijkertijd zijn er natuurlijk principes die altijd en overal opgaan. Het vinden van de juiste mix is de uitdaging. Wij helpen daar graag bij!

Een bruikbaar ‘framework’ hiervoor is De diamant van discipelschap. Dit ‘framework’ helpt vorm, ritme, inhoud en structuur te bieden. Praktische handvatten. Getest in de praktijk. Interesse? Via de link bezoek je de website waarop je alle informatie vindt. Vragen? Neem contact met ons op. We praten hierover graag met je door.

 

This product has been added to your cart

CHECKOUT