New announcement. Learn more

HET ALONGSIDERS CURRICULUM

Dit driejarig curriculum is speciaal gemaakt voor jou als Alongsider en je jongere broer of zus.

Aan de hand van comic's bespreken jullie elke maand samen een onderwerp dat alles te maken heeft met het leven van elke dag. De verhalen zijn eigentijds en vlot geschreven en er zitten leuke vragen en opdrachten bij om samen mee aan de slag te gaan.

Bij de elke comic hoort een stuk training voor jou als Alongsider. Die training vind je in de DTM (Discipleship Training Manual).

Tijdens jullie maandelijkse ontmoeting als Alongsiders bespreken jullie het onderwerp dat die maand aan de beurt is. De verdieping en handvatten uit de DTM kun je gebruiken als je, in de weken die volgen, met je jongere broer of zus met dit onderwerp aan de slag gaat. Zo ontvang je eerst en geef je het daarna door.

HOE GEBRUIK JE DE COMIC'S EN DE DTM?

Het Alongsiders Curriculum bestaat uit 27 comic's (9 per jaar) en 3 DTM's. In de DTM vind je de training die hoort bij de comic's van dat jaar.

VERTEL ME MEER OVER DE COMIC'S >>>

De comic's zijn korte stripboekjes waar je samen met je jongere broer of zus een verhaal induikt. Het gaat over een groep jongeren die samen op school zitten. Deze school heet Crossroads. Op deze school beleven ze van alles. Aan de hand van die belevenissen bespreek jij onderwerpen die ook voor jou en je jongere broer of zus van belang zijn.

Onderwerpen waar je aan kunt denken zijn liefde, gebrokenheid, herstel. Of bijvoorbeeld integriteit, vrijheid en zorgdragen. Grote woorden, maar de comic's brengen deze onderwerpen dichtbij en helpen je ze eigen te maken.

De comic's bestaan uit een stripverhaal, een aantal vragen, een praktische toepassing, een bijbelgedeelte en een verwerkingsopdracht.

Je kunt de comics bestellen via de links verderop de pagina.

VERTEL ME MEER OVER DE DTM >>>

De Discipleship Training Manual is het 'handboek' voor jou en je mede Alongsiders. Elke DTM behandelt de onderwerpen die dat jaar ook in de 9 comic's terugkomen.

De DTM gaat dieper in op het onderwerp voor die maand en geeft jullie als groep context, vragen en opdrachten die jullie helpen dat wat je leert toe te passen in je eigen leven en het leven van jullie jongere broers en zussen.

Daarnaast heeft de DTM een Maandelijkse Check Up waarbij jullie met met elkaar bespreken hoe het met jullie en je jongere broers en zussen gaat. Op die manier kunnen jullie elkaar ondersteunen en is er gelijk een stukje accountability naar elkaar.

Je bestelt de DTM's eenvoudig via de link verderop deze pagina.

Hieronder vind je het complete Alongsiders Curriculum. Wij adviseren om bij de comic's altijd de bijbehorende DTM te bestellen.

CURRICULUM JAAR 1:

De comic's voor jaar 1 bestaan uit een complete set van 9 stripboekjes.

Vergeet niet de bijbehorende DTM mee te bestellen!

De DTM Jaar 1 is het eerste handboek voor jezelf en de groep Alongsiders waar je deel vanuit maakt. Vergeet niet de bijbehorende comic's te bestellen!

CURRICULUM JAAR 2:

De comic's voor jaar 2 bestaan uit een complete set van 9 stripboekjes.

Vergeet niet de bijbehorende DTM mee te bestellen!

De DTM Jaar 2 is het tweede handboek voor jezelf en de groep Alongsiders waar je deel vanuit maakt. Vergeet niet de bijbehorende comic's te bestellen!

CURRICULUM JAAR 3:

De comic's voor jaar 3 bestaan uit een complete set van 9 stripboekjes.

Vergeet niet de bijbehorende DTM mee te bestellen!

De DTM Jaar 3 is het derde handboek voor jezelf en de groep Alongsiders waar je deel vanuit maakt. Vergeet niet de bijbehorende comic's te bestellen!

FAQ - VEELGESTELDE VRAGEN

Als jouw vraag hieronder nog niet wordt beantwoord, neem dan via het contactformulier even contact met ons op.
We staan graag voor je klaar!

VOOR WIE ZIJN DE COMIC'S EN DE DTM? >>>

De comic's (stripboekjes) zijn voor de jongere broer of zus waar je als Alongsider mee oploopt. Jij als Alongsider leest ze samen met hem of haar. De comic's hebben elke maand een ander onderwerp.

De DTM (Discipleship Training Manual) is speciaal voor jou als Alongsider. Je gebruikt deze samen met de andere Alongsiders met wie je optrekt. De DTM heeft een Maandelijkse Check Up waar jullie elkaar bijpraten over hoe het gaat met het samen oplopen met je jongere broers en zussen. Daarnaast vind je verdieping en bijbelstudie bij het onderwerp dat jullie die maand met je jongere broer of zus doornemen. Zo trekken jullie samen op.

WAT ZIJN DE ONDERWERPEN DIE AAN BOD KOMEN? >>>

In totaal zijn er gedurende de drie jaar 27 onderwerpen die aan bod komen. Deze 27 onderwerpen zijn met zorg gekozen, met name omdat we holistisch willen werken. Op deze manier ontstaat geestelijke, emotioneel & sociale, rationele en fysieke vernieuwing en impact.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn:

Jaar 1:

 • Welkom op Crossroads

 • Kijk eens wie ik gevonden heb!

 • Good touch / Bad touch

 • Ik heb het weer verprutst

 • Mijn hart doet zeer

 • Bedankt broer!

 • Geef nooit op

 • Wat is er zo grappig?

 • Ik kan niet kiezen!

Jaar 2

 • Wees niet bang

 • Zeg gewoon nee!

 • Lastige keuzes

 • Problemen in de familie

 • Het onverwachte antwoord

 • Maak een verschil

 • Verandering begint hier

 • Zorg voor de schepping

 • Krachtige liefde

Jaar 3

 • Dienend leiderschap

 • Cadeaus van God voor jou

 • Iedereen heeft bemoediging nodig

 • Vrede begint bij jou

 • Wat als jij mij was?

 • Moed

 • Wat kan ik doen voor mijn omgeving?

 • Hoe studeer je?

 • Ik ben een grote broer

MOET JE ALONGSIDER ZIJN OM DE COMIC'S TE KUNNEN GEBRUIKEN? >>>

Dat hoeft niet persé.

Het materiaal is voor iedereen toegankelijk omdat we geloven dat de onderwerpen die naar voren komen relevant zijn voor iedereen die Jezus wil volgen en we het graag het tot zegen willen laten zijn voor mensen die (nog) geen Alongsider zijn maar hier wel mee aan de slag willen (bijvoorbeeld in hun gezin). Het is materiaal is natuurlijk wel speciaal geschreven voor Alongsiders en wij denken dat het in die setting het best tot z'n recht komt.

Overweeg je Alongsider te worden? Check dan de online training. Als je wilt kun je vandaag nog beginnen!

WAT KOSTEN DE COMIC'S & DTM? >>>

Voor geregistreerde Alongsiders en hun jongere broers en zussen zijn de DTM en de comic's GRATIS.
Geef bij je bestelling even aan dat je een Alongsider bent en we sturen het materiaal kosteloos naar je op.

Ben je geen Alongsider en wil je het materiaal toch graag ontvangen? Dan betaal je, om de kosten te dekken 24,95 euro voor een set comics (9 stuks) en 9,95 euro voor een DTM. Je vind deze informatie ook in de webshop.

KUNNEN DE COMIC'S OOK LOS BESTELD WORDEN? >>>

Ja, dat kan! Elke comic maakt natuurlijk deel uit van een groter verhaal, maar ze kunnen ook prima los gelezen worden.
Een losse comic kost 3 euro.

HOE KRIJG IK DE COMIC'S & DTM THUIS? >>>

De DTM en de comic's zijn op dit moment alleen nog digitaal beschikbaar. We werken aan een gedrukte versie.
Bij bestelling ontvang je van ons hoge kwaliteit PDF's die je direct kunt gebruiken.

 

This product has been added to your cart

CHECKOUT