New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsidersAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageSamen oplopenAlongsidersbewegingCVandaagGebedGetuigenisJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlmereAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingCambodjaCIP.nlCommitmentDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementThe ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

The Chosen!

Ga (samen) aan de slag met The Chosen

Ken je The Chosen al? The Chosen laat je het verhaal van Jezus zien op een manier zoals je dat nog niet eerder hebt gezien. In het format van een serie volg je Jezus op de voet. Je ziet Hem op verschillende momenten (die je misschien herkent uit de Bijbel), ontdekt hoe Hij (ongeveer) geleefd heeft en hoe Hij verschil maakte in de levens van de mensen die Hij ontmoette.

Lekker kijken dus!

Maar wacht.
Stop even.

Hoe vet zou het zijn als je niet alleen naar The Chosen kijkt, maar je ook echt even stilstaat bij de vraag wat Jezus jou door deze serie te vertellen heeft? Wat je ziet is namelijk niet alleen een verhaal, maar is ook een uitnodiging. Je kijkt niet alleen naar een interessante historische feiten, maar ontdekt gaandeweg gave principes die super relevant voor jouw leven vandaag en voor de toekomst. Waar je naar kijkt is een verhaal over Meester Jezus die met Petrus, Maria, Mattheüs, maar ook met jou onderweg wil zijn.

Durf jij dat aan? Samen met Jezus op weg gaan? Anderen daarin meenemen?

En wat betekent dat dan precies?

Alongsiders wil je graag wil helpen dit verder te ontdekken.
Wij hebben tof materiaal gemaakt waar je mee aan de slag kunt.

Individueel

Bij elke aflevering van The Chosen hebben we een kort leesplan geschreven dat je helpt reflecteren op wat je gezien hebt. Je staat stil bij, en gaat aan de slag met, vier specifieke stukjes uit de aflevering. Soms meer gericht op je denken, dat wat je weet over Jezus en hoe het ‘werkt’, soms meer gericht op ‘actie’ en wat jij kunt doen, of waar Jezus je toe oproept.

De leesplannen staan in de YouVersionapp, via deze link vind je ze gelijk.

Als (jongeren)groep met The Chosen aan de slag

Hoe gaaf is het als je als kerk met The Chosen aan de slag gaat. Samen met je (jongeren)groep bekijk je regelmatig een aflevering en geniet je samen van het verhaal van Jezus. Of beter nog, jullie gaan eerst lekker samen eten, kijken dan een aflevering, en nemen vervolgens tijd om hier met elkaar over door te praten. Wat heb je gezien? Wat raakte je? Wat betekent dit voor jouw leven? Wat betekent dit voor jullie als groep?

Om dit makkelijk te maken heeft Alongsiders bij elke aflevering van The Chosen een groepsverwerking gemaakt met verschillende onderdelen. Als leider kies je wat je aan de orde wilt laten komen. Een soort van ‘Pick ’n choose’ dus. De groepsverwerkingen zijn op zo’n manier geschreven dat je op verschillende terreinen van je leven gevoed en uitgedaagd wordt. Holistisch dus.

Bekijk de groepsverwerkingen hier. 

This product has been added to your cart

CHECKOUT