New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsidersAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageSamen oplopenAlongsidersbewegingCVandaagGebedGetuigenisJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlmereAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingCambodjaCIP.nlCommitmentDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementThe ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

Mastery - een van onze waarden

Sleutelvers

1 Korintiërs 11:1

Wees navolgers van mij, zoals ik navolger van Christus ben. (HSV)

Leef net zoals ik! Want ik leef net zoals Christus. (BGT)

Wat is Mastery?

Mastery (meesterschap) betekent het beheersen van een kwaliteit of vaardigheid. Meesterschap behaal je door te groeien/ontwikkelen in een bepaalde kwaliteit of vaardigheid. In meesterschap zit vakmanschap. Je bent in staat om iets moois te maken en goed werk te leveren.

Hoe zien we dit terug bij Jezus?

Bij Jezus zien we Mastery terug in de manier waarop Hij met verschillende soorten mensen omgaat. In zijn onderwijs, relaties en dienend leiderschap. Door Jezus onderwijs leren we de wil van de Vader kennen. In Jezus onderwijs ligt Goddelijke wijsheid. De wijsheid van God komt pas echt krachtig naar voren als Jezus deze kennis in praktijk brengt in het leven van elke dag. Jezus is niet alleen de Meester in de zin van hoe wij ons tot Hem verhouden, maar Hij is ook Meester in de manier waarop Hij met Zijn discipelen optrekt.

We zien Hem actief in grote groepen als bij de voeding van de 5000, maar ook in kleine groepen zoals in de relatie met de twaalf discipelen. Hij trok drie jaar lang intens met deze mannen op. In deze groep van 12 zien we Jezus vooral optrekken met Petrus, Johannes en Jakobus. In relatie met 3 vrienden. En we zien Jezus door de evangeliën heen tientallen keren investeren in één op één relaties. Hierin zien we Jezus steeds dienend leiden. Zichzelf vernederend om de ander te verhogen. Om de ander zo te helpen groeien in discipelschap door hen te leren de ander te dienen.

Wat betekent dit voor de Alongsidersbeweging?

Dit betekent dat we focussen op steeds beter worden in het maken van discipelen. We werken eraan om te worden zoals de Meester – Jezus. We willen steeds meer op Hem gaan lijken. De Alongsidersbeweging is een geweldige plek om nieuwe dingen te leren. Wij willen jou als Alongsider volop de mogelijkheid geven om te groeien, zodat je al doende leert te onderwijzen door een voorbeeld te zijn in je leven van elke dag, door relationeel te werken en dienend te leiden.

Vanuit de Alongsidersbeweging krijg je van ons de tools en ondersteuning om je te helpen groeien in meesterschap. Groeien en leren doe je in de praktijk, samen met je jonge broer of zus, en uiteraard op je eigen tempo en naar eigen mogelijkheden.

Wat betekent dit voor jou als Alongsider?

Als jij je jongere broer of zus wilt leren om Jezus te volgen in het dagelijks leven betekent dit voor jou als Alongsider dat discipelschap onderdeel moet zijn (of worden) van jouw dagelijks leven. Het betekent dat je in de groep van 5 elkaar aanmoedigt om ‘te worden als de Meester’, en zo te groeien in de kwaliteiten en vaardigheden die jullie kunnen gebruiken in de relatie met je jongere broer of zus. Dit kan zijn voor ieder op verschillende vlakken zijn. Ieder van jullie brengt een stuk waardevolle levenservaring mee. Je leert met en van elkaar. Zodat in jullie leven een ‘cultuur van discipelschap’ ontstaat die zichtbaar zal zijn in jullie omgeving.

>>> terug naar de training <<<

(geschreven door Daniël Vaders) 

This product has been added to your cart

CHECKOUT