New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderAlongsidersDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageGebedGetuigenisSamen oplopenVacatureAlmereAlongsidersbewegingCVandaagJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingBestuurdersCambodjaCIP.nlCommitmentCommunicatieCommunicatorDaniel VadersDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPenningmeesterPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSecretarisSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementStichting AlongsidersThe 180The ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

Een getuigenis over ‘The 180’

Ontdek de radicale omkeer met The 180: Romy’s getuigenis en mijn proces van verandering!

Ben jij klaar voor een radicale omkeer in je leven? Laat je dan meenemen in The 180, een programma dat levens verandert, inclusief het mijne!

Ik was altijd mijn eigen grootste obstakel om in beweging te komen voor Jezus. Mijn twijfel, onzekerheid en behoefte aan controle hielden me vaak vast. Herkenbaar? Dan is The 180 iets voor jou!

The 180 draait volledig om Jezus! Ze zit boordevol wijze lessen en richt zich op hoe wij bedoeld zijn om te leven. Ze helpt je op cruciale momenten stil te staan en te reflecteren op je eigen leven met vragen als:

  • Wat is mijn plek in deze wereld?

  • Hoe ga ik om met mijn tijd?

  • Heb ik oog voor de mensen om mij heen?

  • Hoe draag ik bij aan onrecht en wat doet dat met mijn hart?

  • Waar zie ik vrucht in mijn leven en waar kan ik nog meer groeien?

  • Ben ik in beweging of sta ik stil? Wat remt mijn leven?

The 180 bouwt aan community. Wij zijn gewoon niet bedoeld om alleen te zijn! Dit werd me opnieuw duidelijk tijdens een 180-avond, toen Romy haar getuigenis deelde. God bracht haar bij onze community na een zware periode van depressie en eenzaamheid. Jezus trok haar uit de duisternis en plantte haar op een plek van liefde en licht. Nu zie ik haar opbloeien binnen de community! God heeft ons geroepen en gemaakt voor een leven in verbinding met Hem en met elkaar.

The 180 heeft mij geholpen de beslissing te nemen om mij te laten dopen. In de doop legde ik mijn oude leven, mijn eigen wil en tekortkomingen neer. Ik gaf Jezus de ruimte om mijn leven radicaal om te keren, een draai van 180 graden. Nu mag ik mij volledig overgeven aan Jezus en Hem toelaten in de binnenste kamers van mijn hart.

Tijdens de 180 ervoer ik op een bijzonder manier wat het betekent om, samen met anderen, Jezus te volgen. Om stappen te zetten die moed vragen. Stappen die niet alleen impact hebben in mijn eigen leven maar ook in dat van mensen om me heen. Dat gun ik jou ook!

Jezus wil jou en mij ontmoeten op die plekken in ons leven waar we vastgelopen zijn. Hij wil daar een radicale omkeer brengen, een ‘180’! En in dat proces is Hij nauw bij ons betrokken en loopt Hij met ons mee.

Mag Jezus jouw leven op zijn kop zetten waar nodig en jouw richting bepalen? Stap dan in en doe ‘The 180’!

Wat is mijn verlangen?

Mijn verlangen is om een generatie te zien opstaan die zonder compromis achter Jezus aangaat! Een generatie die Jezus niet alleen leert kennen van een afstand als  ‘Verlosser’, maar dichtbij als ‘Heer en Meester’ vanuit een levende relatie met Hemzelf. Dat Hij niet alleen de ‘Heilige man' is uit de verhalen van de zondag, maar vriend, leraar en metgezel voor het leven van elke dag! 

Mijn verlangen is dat ‘The 180’ hier handen en voeten aan geeft. Dat het niet een van de vele nieuwe kerk-programma's/-activiteiten is… Maar een krachtig hulpmiddel om Jezus en dat wat Hij voor ons leven wil te kunnen begrijpen en toe te passen, gewoon daar waar jij bent: in jouw leven, familie, vriendengroep, school of werk. Jezus zegt dat wij geroepen zijn om ‘zout en licht’ te zijn voor onze directe omgeving! 

Wat geloof ik?

Ik geloof dat je leven niet meer hetzelfde kan blijven zodra je Jezus hebt ontmoet. Jezus hele ‘zijn’, denken, spreken en handelen zet ons leven radicaal op de kop! Hij wil ons transformeren in mannen en vrouwen die dichtbij Zijn hart leven en van invloed zijn op de wereld om ons heen. 

Wat heb ik zien veranderen? 

Binnen in mij:

The 180 heeft mijn denken vernieuwd op veel verschillende gebieden: hoe ik om ga met mijn tijd, mijn financiën, de relaties met mensen om mij heen, de tijd die ik met God doorbreng. Als volgeling van Jezus zijn deze onderwerpen met enige regelmaat in mijn leven langsgekomen. Maar door ‘The 180’ is er op elk van deze gebieden op een dieper level iets veranderd. Ik kwam erachter dat ik vaak nog vanuit mijn eigen verstand en wijsheid beslissingen in mijn leven nam. God heeft iets te zeggen over hoe jij en ik ons leven van elke dag leven. Door ‘The 180’ leer ik in alles om me steeds meer te laten leiden door Gods Geest en Zijn wijsheid. Die verandering was soms heel confronterend en in sommige dingen ben ik nog onderweg om te leren van Jezus. Maar ik ervaar meer vrijheid en rust nu Jezus aan het roer van mijn keuzes staat en niet ik zelf!

Mijn buddy:

Wat ontzettend tof was aan ‘The 180’ is dat wij door de maand heen samen hebben opgelopen in tweetallen. In deze 6 maanden heb ik mijn buddy steeds beter leren kennen. Ik heb zijn hart mogen proeven voor God, en zijn dienstbaarheid en liefdevolle zorg voor mensen! Samen hebben wij het gehad over de mooie, maar ook de moeilijke dingen in het leven. Wij konden eerlijk zijn over de gebieden waarin wij worstelen. Het is Gods genade die ik zie dat wij beiden juist op deze gebieden gedurende ‘The 180’ zijn gegroeid! Het is bijzonder dat door eerlijk en kwetsbaar te zijn in de veilige setting van een tweetal, God dit gebruikt als moment van bekering en berouw, om letterlijk op dat moment een ’180’ te kunnen maken! 

Mijn community - AVJ:

Ik ben gezegend met een community als Almere Voor Jezus! Het is prachtig om te zien hoe God mensen bij elkaar brengt en hoe deze generatie jonge mensen Jezus echt wil volgen! Door samen als community ’The 180’ te volgen heb ik de community meer en meer tot bloei zien komen. Ik heb ontzettend veel toffe verhalen om te delen over dat wat God tijdens ’The 180’ in de groep gedaan heeft. Maar ik zou het willen samenvatten in het getuigenis van Romy. Ik noemde haar eerder al even. Ze kwam voor het eerst bij AVJ tijdens de 5e avond van de 180. Ze vertelde hoe zij door God vanuit een periode van eenzaamheid en depressie was gehaald en dat God haar naar onze community had geleid! Die avond was het thema ‘From Fruitlessness to Fruitfulness’ en het getuigenis van Romy was voor ons als groep een enorme bemoediging. Het thema waarmee wij ‘The 180’ waren begonnen was ‘From Loneliness to Community’ en dat zagen wij nu letterlijk voor onze ogen gebeuren! Wij dienen een machtige God die ons uit de duisternis van eenzaamheid en depressie haalt en ons plaatst in het licht van Zijn gemeenschap van liefde, vrede en blijdschap! God is een God van 180’s!

Wat heb ik gevoeld?

Tijdens ‘The 180’ avonden in de AVJ-community en de momenten van ontmoeting met mijn buddy heb ik mij gezien, gehoord, geliefd en gevuld gevoeld! Het is een vreugde om samen met andere discipelen van Jezus onderweg te zijn. Samen te leren, samen te delen, samen te vieren, maar ook samen te huilen en te worstelen. Met en voor elkaar te bidden. Samen aanbidden! Samen Gods aanwezigheid te zoeken en van daaruit te leven!

Wat heb ik ervaren?

Ik heb ervaren dat ‘The 180’ bevrijdend werkt. Ik wil het niet bestempelen als de methode tot bevrijding, maar ik geloof wel dat ‘The 180’ geïnspireerd is door Gods Woord, dat weer geïnspireerd is door Gods Geest!

Gods Geest werkt bevrijdend en overtuigt ons van zonden om daarin een ‘180’ (bekering) te kunnen maken. ’The 180’ zit vol met Gods woorden van wijsheid. Alleen God is in staat om ons daadwerkelijk tot omkeer te brengen in ons leven. Ik geloof dat ‘The 180’ een tool is die God daarvoor wil gebruiken!

Waarom ik ‘The 180’ aanraad!

Ik raad ‘The 180’ aan, aan iedereen die bereid is Jezus te volgen en niet meer wil leven volgens de maatstaven van de wereld, maar volgens de principes van Jezus. Jezus is gekomen als onze verlosser, maar Hij is ook gekomen als onze Heer en Meester. Jezus laat ons zien hoe wij ons leven mogen leiden. Zodat wij vruchtbaar zijn voor het Koninkrijk van God! Zodat de wereld mag zien en ontdekken wie Jezus is, door ons heen!

Wil jij in jouw omgeving een verandering zien van Gods Geest? Dan nodigt Jezus je uit om eerst zelf van binnenuit veranderd te worden, zodat je tot zegen kunt zijn voor de mensen om je heen. Stap in en maak een 180! 

This product has been added to your cart

CHECKOUT