New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderAlongsidersDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageGebedGetuigenisSamen oplopenVacatureAlmereAlongsidersbewegingCVandaagJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingBestuurdersCambodjaCIP.nlCommitmentCommunicatieCommunicatorDaniel VadersDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPenningmeesterPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSecretarisSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementStichting AlongsidersThe 180The ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

Freedom Fighters!

Het Freedom Fighters programma bij Alongsiders Nederland

Het nieuwe seizoen gaat vol van start. Allerhande activiteiten starten weer op - mooi om dat elk jaar weer te zien gebeuren. Een nieuwe drive, nieuwe plannen, nieuwe hoop. Ook bij Alongsiders presenteren we graag iets nieuws.

Het Freedom Fighters programma.

Het Freedom Fighters programma is een 6 weken, intensief, discipelschapsprogramma. Door de 6 weken heen komen 6 fundamentele thema’s voorbij zoals ‘wie is God’, ‘identiteit’, ‘discipelschap’ en ‘geestelijke strijd’. Prachtige onderwerpen en o-zo belangrijk in het proces van discipelschap. Gedurende 6 weken trekt een jongere op met een mentor - een iets oudere broer of zus uit de gemeente. Samen oplopen, samen ontdekken, samen delen. Alongsiders zijn dus.

Waar komt Freedom Fighters vandaan?

Freedom Fighters is een programma gemaakt door BU Together. Een Stichting met een groot hart voor jongeren en discipelschap.

Zelf omschrijft BU Together haar droom als volgt:

“We willen jongvolwassenen helpen om Gods principes toe te passen in hun leven. BU Together gelooft dat deze generatie de toekomst heeft maar ziet ook dat jongvolwassenen het zicht op zichzelf en de Bijbelse waarheid kwijtraken door de druk vanuit de maatschappij en media. Daarom is het verlangen te ondersteunen, mentoren en coachen van deze jongvolwassenen. De generatie boven deze jongvolwassenen heeft zoveel door te geven - levenservaring die gedeeld mag worden. Als intergenerationele kerk delen en samen optrekken. Daarin leren we dat je jezelf mag zijn, juist wanneer je jezelf aanvaard als Gods kind - Be You!”

BU Together heeft zich de afgelopen periode bezonnen op de toekomst als stichting. Vanuit die bezinning is een verlangen gekomen om het Freedom Fighters programma elders onder te brengen, om een plek te vinden waar het meer tot z’n recht kan komen.

In die zoektocht hebben Alongsiders en BU Together elkaar gevonden, en vanaf 1 september is het programma Freedom Fighters onderdeel geworden van de tools die Alongsiders gebruikt - allemaal met het doel de volgende generatie te helpen in hun discipelschaps-journey.

Gedurende de komende maanden zullen we vanuit de beide Stichtingen contact onderhouden om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. We geloven in het programma en zien het samen graag tot z’n volle doel komen.

Hoe kun je ermee aan de slag?

Voor jongeren:

Ben je een jongvolwassene en wil je graag groeien in je geloof? Dan is het Freedom Fighters programma wellicht iets voor jou. Bezoek onze website en ontdek hoe het precies werkt. Via de website bestel je eenvoudig het werkboek - voor je het weet ben je aan de slag.

(Klik hier)

Voor kerken & gemeenten:

Waar jongvolwassenen aan de slag gaan met dit programma is dat natuurlijk geweldig - maar nog mooier is het als dit programma een bredere inbedding krijgt in de gemeente. Wat zou er gebeuren als jongvolwassenen vanuit de gemeente de vraag krijgen om in te stappen en mee te doen? Uit ervaring kunnen we zeggen dat er dan enorme groei ontstaat - dat is wat we toch willen? Groeien en meer gaan lijken op de Heer Jezus?

Wil jij met je kerk of gemeente aan de slag met het programma, neem dan een kijkje op onze website en neem contact met ons op. We helpen je heel graag op weg.

(Klik hier)

Help je mee de volgende generatie toe te rusten?

Ben jij ook enthousiast over jongeren, jongvolwassenen en discipelschap? Geloof jij ook dat ‘discipelen’ een werkwoord is en dat we elkaar daarin mogen helpen? Wij wel, en we vragen je om mee te bouwen aan deze beweging. Misschien loop je zelf op met iemand anders - dat is geweldig! - of misschien wil je overwegen om dit werk financieel te ondersteunen (klik hier).

Bedankt voor uw betrokkenheid.

Hartelijke groeten,

Mart-Jan van der Maas
(Regio Coordinator Alongsiders Nederland & Europa) 

This product has been added to your cart

CHECKOUT