New announcement. Learn more

TAGS

Alongsiders & Missie Nederland

Alongsiders & Missie Nederland hebben elkaar gevonden

Missie Nederland ziet zichzelf als de dansvloer voor partners in Nederland met passie voor de missie, de Missie van Jezus zelf voor Zijn kerk in deze tijd. “Vanuit Jezus' missie brengen we de kerk in beweging voor wijk en wereld” schrijven ze op hun website. En wat betekent dat dan concreet? Nou, aanmoedigen, zorgen, delen en signaleren bijvoorbeeld - dat zijn de focus gebieden van Missie Nederland. Gaaf!

Alongsiders wil graag ‘dansen’ op deze dansvloer. Wij geloven immers dat de grote ‘missie’ van de kerk neerkomt op discipelen maken - en we willen helpen, dienen om iets aan deze missie bij te dragen. Dat doen we vanuit ons verlangen, onze droom dat “geen enkel kind meer alleen is, elke (christen)jongere toegerust is en elke kerk betrokken is op en bij discipelschap”. We proberen dat zo concreet mogelijk te maken door christenjongeren te helpen: “Wie discipel jij?” Of “Met wie loop jij op?” En dan: Hoe kunnen we je helpen? Mogen wij met jou oplopen? Mogen wij je helpen?"

En alhoewel we binnen Alongsiders jongeren direct aanspreken, willen we ook de kerk ondersteunen en helpen bouwen. Hoe kan de kerk deze missie meer omarmen, meer ‘front and center’ maken? Wat heeft ze daar concreet voor nodig?

En zo hebben Missie Nederland en Alongsiders elkaar gevonden in hun missie en verlangen voor de kerk en zien we met elkaar vooruit naar een mooie dans.

“It takes two to tango” - let’s dance! 

This product has been added to your cart

CHECKOUT