New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderAlongsidersDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageGebedGetuigenisSamen oplopenVacatureAlmereAlongsidersbewegingCVandaagJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingBestuurdersCambodjaCIP.nlCommitmentCommunicatieCommunicatorDaniel VadersDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPenningmeesterPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSecretarisSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementStichting AlongsidersThe 180The ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

Verander jij?

Zomaar even een vraag.

En verander jij dan, in de zin van dat je gewoon anders bent geworden, of verander jij - als van jij doet dat? Dat jij het initiatief neemt, de leiding hebt?

Ik vraag me af hoe dat werkt. Soms overkomt verandering je gewoon. Iets gebeurt en er is een ‘vooraf’ en een ‘achteraf’. En na dat moment is het niet meer hetzelfde. Je bent verandert. Maar soms zoek je de verandering ook heel bewust op, ik wil dit niet meer en ga daarom vanaf nu … vul het maar in.

Misschien komen we wel momenten in je gedachten dat jij zo’n moment hebt gehad.
Verandering dus.

Ik herinner me bijvoorbeeld het moment dat ik m’n ontslagbrief indiende, en ik wist vanaf nu zijn de dingen anders. Er is een voor en een na. Dit was het begin van een nieuwe periode in mijn en ons leven als gezin, we zouden via de Bijbelschool de 'zending' ingaan.

En door al die momenten heen ben ik veranderd. En als je het niet geloofd, vraag het maar aan m’n vrouw of aan m’n moeder;-)

Laatst keken we met een hele groep naar de film van Johan Toet - Less of me - zo heet de film. Minder ik, meer van Hem. En dat komt natuurlijk van de uitspraak uit Johannes 3:30 “Hij moet meer worden, ik echter minder”. Hij meer - ik minder. Veranderen dus.

Johan Toet - en misschien voelen we dat allemaal wel zo - had een hoge pet van zichzelf op.
Hij wist wat Hij wilde.
Hij draaide aan de knoppen.
Hij.

Maar toen kwam Jezus in zijn leven, en alles veranderde. Het was mooi om in de film te horen over dat proces van ‘Hij meer - ik minder’ en hoe dat met vallen en opstaan gaat. Het is geen moment, maar een proces. Indrukwekkend.

Een groot deel van de film was meer dan 4 jaar geleden opgenomen, ruim voor Corona in Nederland kwam. Een ander deel van de film was net voor Corona opgenomen - zo’n 2 jaar geleden. Toen de film in premiere ging (maart 2022) zat Johan zelf in de zaal.

Wat ik zo bijzonder vond is dat door de film heen, maar ook tijdens het interview met Johan, zo helder naar voren kwam dat Jezus bezig was - en is - in het leven van Johan. Het is een ‘work in progress’. Van 4 jaar geleden tot 2 jaar geleden tot nu.

Veranderen naar het beeld van Jezus.
Eerlijk, ruw. We zijn er nog niet, maar we zijn onderweg.

En hoe is dat met jou?

En over onderweg gesproken. Met wie ben jij onderweg? Met Jezus hoop ik, dat je achter Hem aangaat, Hem volgt. Je oog op Hem gericht houdt. En naast wie loop jij? Aan wie geef jij het door?

Met wie ben jij onderweg?

1 Korinthe 1 is toch wel een beetje hét ‘Alongsiders’ vers - Jezus loopt naast jou, troost jou, zodat jij weer naast een ander kunt lopen en hem of haar kunt troosten. Dat is het beeld in vers 4, lees het maar na. Dat is het voorbeeld van Jezus, doe het maar na. En dat is de visie van Alongsiders, daar willen wij voor gaan.

Wil je weten hoe? Neen dan contact op of check de website. Laten we samen veranderen en om verandering bidden, zodat we meer op Jezus gaan lijken en mensen Hem zien. 

This product has been added to your cart

CHECKOUT