New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderAlongsidersDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageGebedGetuigenisSamen oplopenVacatureAlmereAlongsidersbewegingCVandaagJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingBestuurdersCambodjaCIP.nlCommitmentCommunicatieCommunicatorDaniel VadersDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPenningmeesterPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSecretarisSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementStichting AlongsidersThe 180The ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

Amy & Demy (getuigenis)

KLASGENOTEN – Lees het verhaal over Alongsider Amy en haar “jongere zus”!

Amy was op zoek naar christenen van haar leeftijd met wie ze het over haar geloof kon hebben. In haar omgeving vond ze die niet zo snel, maar via de kerkdiensten van BEAM kwam ze terecht bij een online (?) avond van Youth Alpha. Dit beviel haar zo dat ze de cursus ging te doen waardoor ze precies vond wat ze zocht.

Toen het eind van de Youth Alpha cursus in zicht kwam hoorde Amy voor het eerst over Alongsiders. Want als ze verder wilde groeien in het delen van haar geloof met anderen was er de optie om zich bij Alongsiders aan te sluiten. Amy raakte geïnteresseerd, meldde zich aan en ging op zoek naar een jongere zus.

In haar buurt had ze niemand op het oog. Maar toen ze het op haar opleiding over Alongsiders had tegen haar klasgenootje Demy, merkte ze dat die dat best interessant vond. Ineens kwam ze op een idee en vroeg Demy: ‘Wil jij anders mijn jongere zus zijn?’

Sindsdien spreken Amy en Demy elke maandagochtend af om samen iets te doen. Omdat Demy niet Christelijk is, besloot Amy om één van de Challenges van Alongsiders met haar te doen. Ze doen nu de Challenge “Secret Bless”, waarin ze stiekem anderen uit de klas blij maken met een lieve woorden op een briefje geschreven en nog veel meer andere dingen. Op deze manier kan Amy Demy laten zien dat het Christelijk geloof niet het volgen van een man met strenge regels is. 

Laatst vroeg Demy waarom het voor Christenen eigenlijk zo belangrijk is om andere mensen te zegenen, hen blij te maken. Daar had Amy nog niet eerder over nagedacht, omdat het voor haar zo normaal het erbij hoort. ‘Je weet gewoon dingen en het is gewoon zo, maar nu ga ik er echt over nadenken!’ zei ze erover. Samen met Demy leert ze zelf ook nieuwe (of oude) dingen over haar geloof. Wat is mooier dan op die manier leren?

(De foto die is gebruikt is niet van Amy en Demy.) 

This product has been added to your cart

CHECKOUT