New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsidersAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageSamen oplopenAlongsidersbewegingCVandaagGebedGetuigenisJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlmereAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingCambodjaCIP.nlCommitmentDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementThe ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

Rianne & Maris (getuigenis)

BIJBEL – Ontmoet Alongsider Rianne en haar jongere zus!

Rianne en Maris kennen elkaar door de Sportcommunity Overstag in Lewenburg, Groningen. Elke zomervakantie houden zij een sportweek. Maris kwam in die week langs met een vriendin om te voetballen. Op een gegeven moment moest Maris naar de kant; haar enkel deed zeer. Rianne ging naar haar toe om met haar te kletsen en mocht uiteindelijk voor haar en haar enkel bidden. Tijdens dat gebed werd Maris haar enkel compleet pijnvrij! Daar begon de bijzondere band tussen deze twee meiden. Maris bleef terugkomen naar de wekelijkse sportmomenten van Overstag. Regelmatig mocht Rianne voor haar enkels bidden.

Toen Rianne afgelopen voorjaar meedeed aan de gebeds-40-daagse van Next Move bad ze voor Maris. Daardoor kreeg ze steeds meer verlangen om Maris bekend te maken met Jezus. Op een gegeven moment vroeg ze haar gewoon: ‘Heb je zin om samen de Bijbel te lezen?’. Sindsdien gaat Rianne elke week bij Maris thuis langs om samen de Bijbel te ontdekken. Doordat ze dit doen merkt Rianne dat er echt een zussenband tussen hen ontstaat. Ze voelt zich zelfs een zesde familielid in het gezin van Maris. ‘Ik ben een beetje de gezinspastor,’ grapt ze. Hoe gaaf dat het geven van tijd en ruimte zo’n zegen kan zijn!

(Alle Alongsider-Story’s worden met toestemming van de Alongsider en jongere broer of zus gepost.) 

This product has been added to your cart

CHECKOUT