New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsidersAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageSamen oplopenAlongsidersbewegingCVandaagGebedGetuigenisJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlmereAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingCambodjaCIP.nlCommitmentDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementThe ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

YFC & ANL

YfC staat voor Youth for Christ. En eigenlijk is dat best duidelijk, Youth for Christ wil graag dat jongeren voor en met Jezus gaan leven. Simpel, maar niet eenvoudig. Dat vraagt veel inzet, doorzettingsvermogen, gebed en vertrouwen op God. ANL staat voor Alongsiders Nederland. Ook best eenvoudig. We willen jongeren helpen om naast iemand te gaan lopen. ‘Alongsider’ van iemand te worden. Ook best simpel eigenlijk, maar ook niet eenvoudig.

Veel synergie dus, en dat is gaaf. Youth for Christ en Alongsiders Nederland werken samen in Almere. Onze hoop is dat dat groter gaat groeien, maar nu pionieren we samen en leren we elkaar kennen.

Samen hebben we zoveel ervaring. Youth for Christ in jongerenwerk in een wat bredere zin van het woord en Alongsiders specifiek in discipelschap. Youth for Christ heeft een prachtig netwerk en Alongsiders een prachtige tool voor discipelschap. Nu we deze krachten bundelen zien we mooie dingen ontstaan.

​Het grote broer project

Het grote broer project is daar een mooi voorbeeld van. Vanuit de passie voor jongeren in Almere is een project geboren waarin we jongeren willen helpen - we richten ons op jongens en jonge mannen en vragen hen om “grote broer” te worden van een jongere broer. Samen optrekken en elkaar helpen.

Afgelopen weekend trokken we daarom de bossen in. Outdoor. In een tent slapen en eten boven een houtvuur maken. Dat klinkt ‘man’ toch? En het was koud. Erg koud.

En het was goed - erg goed. Als je zo een weekend samen optrekt leer je elkaar kennen. Als je fysiek uitstapt leer je je grenzen kennen en hoe je daarmee omgaat natuurlijk. En dat is gaaf.

Toen we een halfuur met een zware boomstam hadden lopen zeulen was ik er helemaal klaar mee. In m’n hoofd dacht ik “ik gooi dat stomme ding lekker aan de kant en kap ermee”. Maar we waren een team en ik wilde de anderen niet alleen met dat ding laten lopen, en dus ging ik door. Een team. Doorzetten. Samenwerken. En dat zijn mooie woorden - maar met dat stomme ding op m’n schouder moest ik daar weer heel bewust voor kiezen.

En dat hoorde ik ook steeds terug in de verhalen van de anderen. Het is een keuze, en niet altijd gemakkelijk. Maar het is wel een keuze waar een ander baat bij heeft. En uiteindelijk jij ook. Want toen ik die balk uiteindelijk weer neerlegde was er dat gevoel van ‘completion’. Gedaan. Klaar.

De twee dagen daarna herinnerde m’n spierpijn mij eraan dat ik dit niet elke dag doe. Het vraagt oefening. Training. En zo is dat ook voor de grote broers.

En zo is dat ook voor Youth for Christ en Alongsiders. We leren elkaar kennen, schuren en praten. Bidden en onderhandelen. Zoeken en vinden. In dat proces vinden we vooral Jezus en hoe hij ons aan de hand wil nemen. En we ontdekken elkaar en hoe we elkaar mogen helpen.

Ik zie uit naar meer van dit... 

This product has been added to your cart

CHECKOUT