New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsidersAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageSamen oplopenAlongsidersbewegingCVandaagGebedGetuigenisJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlmereAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingCambodjaCIP.nlCommitmentDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementThe ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

Commitment 5 - Ik wil groeien in discipelschap

Je bent nog jong. Maar zorg ervoor dat iedereen je toch serieus neemt. Wees een voorbeeld voor andere gelovigen door wat je zegt en door hoe je leeft. Wees een voorbeeld door je liefde en je geloof, en door te leven zoals God het wil. (BGT)

Laat niemand u minachten vanwege uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geest, in geloof en in reinheid. (HSV)

1 Timotheüs 4:12

Een goede leerling wil op zijn leraar lijken. En een goede slaaf wil lijken op zijn meester. Ik ben jullie leraar en jullie meester. (BGT)

Het moet genoeg zijn voor de discipel dat hij wordt zoals zijn meester, en dat de dienaar wordt zoals zijn heer. (HSV)

Mattheüs 10:25

Worden als de Meester

God’s mission for us, in short, is to become like Him, which means learning to love and serve others with the same heart of authentic mercy, compassion, and love that He has…The end point of a disciple-making movement, simply, is disciples who have reoriented their lives around loving and serving.

- Bill Hull, “The False Promise of Discipleship”

Ik werk samen met mijn jongere broer/zus aan de challenges van Alongsiders Nederland

Elke maand krijgen je de mogelijkheid om, samen met je jongere broer/zus, een challenge aan te gaan. Deze challenges (uit series als Foundations – Bells Series – Mountain Peaks) dagen jullie uit om verder te kijken dan je eigen wereld en na te denken hoe je Jezus volgen handen en voeten kunt geven in je leven van elke dag.

Terwijl je met elkaar door een challenge heen werkt leer je je broer/zus steeds beter kennen. Neem op dit soort momenten tijd om aan te sluiten bij je jonge broer/zus daar waar hij/zij is. Dit kan door vragen te stellen als:

  1. Hoe gaat het met jou / je familie?
  2. Waar worstel je mee thuis / op school / …?
  3. Wat zijn enkele praktische dingen die jij daaraan kunt doen?
  4. Hoe wil je dat God je helpt?

De Alongsiders-challenges zullen je uitdagen om aanpassingen in je leven in je leven aan te brengen. Maar ook andere situaties in jullie leven kunnen vragen om verandering. Hier kun je met elkaar aan werken:

  1. Stel samen een kortetermijndoel op. Kies er elk een.
  2. Bepaal wat je moet opofferen om dit doel te bereiken. Doe bijvoorbeeld de toezegging om geen tv te kijken voordat je huiswerk klaar is of om alleen in het weekend videogames te spelen.
  3. Bid samen dat God je de kracht zal geven om naar je doel toe te werken en herinner je jonge broer/zus (en jezelf) eraan dat we alles kunnen door Hem die ons kracht geeft (Fil 4:13).

In de meeste gevallen zul je met een jonge broer/zus optrekken die nog nog niet gekozen heeft om Jezus te volgen. Dat geeft niet. Jij hebt daar wel bewust voor gekozen. In dit soort situaties kan je prima met de challenges werken en je jonge broer/zus daarbij betrekken. Houd vol! Want ook dan, of juist dan, mag jij hem/haar Jezus laten zien door jullie relatie heen en in de manier waarop jullie met elkaar en met anderen optrekken.

Hoe jij als Alongsider ook te werk gaat, we benadrukken dat de challenges en lessen voor het discipelschap zijn ontworpen om de Alongsiders en hun relatie met hun jongere broers en zussen te dienen - en niet andersom. Bij de Alongsidersbeweging ligt de focus altijd op de relaties.

Sommige mensen verwarren het opdoen van kennis met de essentie van discipelschap. Maar Jezus zei nooit: ‘Iedereen zal weten dat u mijn discipelen bent vanwege wat u over mij weet.’ Hij zei eerder: ‘Hierdoor zullen alle mensen weten dat u mijn discipelen bent, als u liefde voor elkaar hebt' (Joh 13:35). Het primaire doel van de challenges en events van Alongsiders is het versterken en begeleiden van de unieke en liefdevolle discipelschapsrelaties tussen Alongsiders en hun jongere broers en zussen.

We doen ons best om samen de events van Alongsiders Nederland te bezoeken.

Elk jaar worden jullie uitgenodigd voor Alongsiders Events. Een mooie kans om elkaar nog beter te leren kennen en samen verder te leren en aangemoedigd te worden in een ontspannen setting. Ook een kans om leeftijdsgenoten binnen de beweging te ontmoeten, samen jullie perspectief te vergroten en relaties te versterken.

De events zijn belangrijke momenten van ontmoeting. We eten en vieren samen, we geven en ontvangen en leren zo samen om meer te groeien in discipelschap en meer te lijken op onze Meester Jezus.

Over het algemeen bestaat een event uit momenten van aanbidding & met elkaar terugkijken en God eren voor wat Hij doet in jullie levens (getuigenissen), een maaltijd, training (voor zowel jou als je jongere broer/zus) en leuke activiteiten. Omdat co-creatie een van onze waarden is moedigen we de input van de Alongsiders tijdens de events aan en werken we hierin graag met jullie samen.

Realistisch gezien is het bijwonen van een event optioneel. De kinderen krijgen niet altijd toestemming om te gaan, en omstandigheden verhinderen soms dat ze meedoen. Maar ook als je jonge broer/zus niet in de gelegenheid is om te komen, ben je van harte welkom! 

This product has been added to your cart

CHECKOUT