New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsidersAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageSamen oplopenAlongsidersbewegingCVandaagGebedGetuigenisJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlmereAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingCambodjaCIP.nlCommitmentDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementThe ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

Alongsiders komt naar Europa en begint in Nederland!

In al meer dan 15 landen is Alongsiders International actief met het toerusten van jongeren voor discipelschap. Opvallend aan die lijst van landen is dat het allemaal landen in de ontwikkelende wereld zijn, het westen ontbreekt. Daar komt vanaf 2 mei verandering in: Alongsiders Europa gaat van start, en deze beweging begint in Nederland.

Alongsiders’ droom is dat elk kind verwelkomd is, elke jongere toegerust is voor discipelschap en elke kerk betrokken is op discipelschap. Alongsiders doet dit door jongeren en jongvolwassennen te mobiliseren, toe te rusten en evenementen te organiseren. Alongsiders slogan: “We walk alongside those who walk alone”.

Alongsiders is een beweging die jongeren en jongvolwassenen toerust om elk naast 1 kind te gaan staan, naast hen te lopen, samen onderweg te zijn: hun Alongsider te zijn. Het motief hiervoor is dat de liefde van de Heer Jezus ons veranderd heeft, en vanuit die liefde willen we anderen ook liefhebben. Alongsiders doet dat door 1-op-1 discipelschap waarbij de Alongsider en de jongere broer of zus samen optrekken. Vanuit de relatie die ontstaat betekenen jongeren veel voor de kinderen waarmee ze optrekken.

De geboorteplaats van Alongsiders bevindt zich in de sloppenwijken in Phnom Penh in Cambodja. De nood en de eenzaamheid die daar zo zichtbaar is inspireerde Craig Greenfield (oprichter Alongsiders International) om eerst zelf naast een aantal van deze kinderen te gaan lopen, in hen te investeren en ze lief te hebben in Jezus’ naam. Al snel realiseerde Craig zich dat meer dan hijzelf nodig was. Samen met de lokale kerk mobiliseert Alongsiders International nu christenjongeren om elk naast 1 kwetsbaar kind te gaan lopen. En dat is niet zonder resultaat: inmiddels zijn er in een 15-tal landen in Azie, het Midden Oosten en Afrika duizenden jongeren gemobiliseerd die op die manier in een kwetsbaar kind investeren.

Dat Alongsiders nog niet in Europa actief was prikkelde Mart-Jan van der Maas: “Als ik om me heen kijk zie ik hier ook zoveel eenzaamheid en kwetsbaarheid” zegt hij. “Natuurlijk ziet het er hier anders uit, maar in de kern is het hetzelfde als wat ik ook in Cambodja zag”. Mart-Jan is 6 weken geleden met zijn gezin uit Cambodja teruggekomen. Nadat hij daar 6 jaar als zendeling gewerkt heeft met Alongsiders gaan hij en zijn vrouw zich nu inzetten voor Alongsiders in Europa. “Stel je voor dat elke christenjongere en jongvolwassene naast 1 jongere in hun eigen omgeving gaat staan, dan verandert er echt iets”. Op dit moment loopt er in Rotterdam een test met een groep Alongsiders. “Wat we terughoren is erg bemoedigend: het werkt!” aldus van der Maas. Dat van der Maas enthousiast is, is natuurlijk mooi, maar opvallend is wel dat, waar eenzaamheid en kwetsbaarheid een van de grote problemen van deze tijd zijn, dit door de Corona crisis meer dan ooit zichtbaar is. Zou dit de tijd zijn voor Alongsiders in Nederland en Europa? 

Zaterdag om 10:00 uur wordt Alongsiders officieel officieel geopend tijdens het start-evenement op de Facebook pagina. tijdens het start-evenement op de Facebook pagina.

(Dit artikel is gepubliceerd op het CIP)



 

This product has been added to your cart

CHECKOUT