New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderAlongsidersDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageGebedGetuigenisSamen oplopenVacatureAlmereAlongsidersbewegingCVandaagJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingBestuurdersCambodjaCIP.nlCommitmentCommunicatieCommunicatorDaniel VadersDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPenningmeesterPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSecretarisSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementStichting AlongsidersThe 180The ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

Belonging - een van onze waarden

Sleutelvers

Romeinen 12:5

… zo zijn wij, hoewel velen, één lichaam in Christus, maar ieder afzonderlijk leden van elkaar. (HSV)

Net zo vormen wij samen één lichaam, want we horen allemaal bij Christus. Maar we hebben wel allemaal onze eigen functie. (BGT)

Wat is Belonging?

Belonging (horen bij of toebehoren) is de menselijke behoefte om een geaccepteerd lid van een groep te zijn. Mensen hebben vaak een diep verlangen om erbij te horen en een belangrijk onderdeel te zijn van iets dat groter is dan zijzelf. Belonging gaat over deel uitmaken van/gerekend worden tot een bepaalde groep waar je het gevoel krijgt te worden geaccepteerd en waar je het gevoel krijgt dat jij nodig bent als onderdeel van deze groep.

Hoe zien we dit terug bij Jezus?

God verlangt al vanaf Genesis 1 en 2 om samen te leven met Zijn schepping hier op aarde. God heeft ons geschapen om verbonden te zijn in relatie met Hemzelf, mensen en de rest van de schepping. We hebben God, elkaar en de schepping nodig om aan deze diepe behoefte die in ons ligt te kunnen voldoen. We zijn niet gemaakt om alleen te zijn!

Bij Jezus zien we dit terug door dat Hij als God afdaalde naar de aarde om mens te worden. Jezus/God wil onderdeel zijn van Zijn schepping. Hij wilde deel uitmaken van Zijn uitgekozen volk Israël. Jezus wilde behoren tot de groep mensen die iedereen verachte. Hij ging namelijk om met melaatsen, blinden, Samaritanen, gevangenen, hoeren en tollenaren. Jezus kwam om het herstel van deze groep in de maatschappij te bevorderen. Jezus gaf als de perfecte mens ons het voorbeeld hoe we als mensheid bedoeld zijn als relationele wezens. Door Jezus mogen we onderdeel zijn van Zijn Koninkrijk en het gezin van God.

Wat betekent dit voor de Alongsidersbeweging?

Dit betekent voor ons als Alongsidersbeweging dat het leven in community/gemeenschap fundamenteel is om als beweging te kunnen groeien en te kunnen voldoen aan alle eigenschappen die Jezus ons heeft voorgeleefd. Het is daarom cruciaal dat we in groepen van Alongsiders werken. Daardoor bieden we een plaats van samenhorigheid aan. Maandelijkse bijeenkomsten moedigen we daarom van harte aan. Het contact met elkaar is prioriteit omdat we dan de jongere broers en zussen een voorbeeld kunnen laten zien hoe het is om een plek te hebben waar je geaccepteerd, geliefd en gewaardeerd wordt. En aangemoedigd, aangescherpt en uitgedaagd om op koers te blijven.

Wat betekent dit voor jou als Alongsider?

Dit betekent voor jou als Alongsider dat het je prioriteit is om de relatie met God, de groep van 5 en met je jongere broer of zus aan te gaan. Alle andere eigenschappen vloeien voort uit de relatie met God, de ander en Gods schepping. En vergeet niet: bij Alongsiders mag jij er zijn. Je bent geliefd en je wordt gewaardeerd. Jouw inzet en ervaring zijn nodig om het verschil te maken in het leven van je jongere broer of zus!

>>> terug naar de training <<<

(geschreven door Daniël Vaders) 

This product has been added to your cart

CHECKOUT