New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsidersAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageSamen oplopenAlongsidersbewegingCVandaagGebedGetuigenisJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlmereAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingCambodjaCIP.nlCommitmentDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementThe ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

Purpose - een van onze waarden

Sleutelvers

Lukas 4:18-19

‘De Geest van de Heere is op Mij, omdat Hij Mij gezalfd heeft; Hij heeft Mij gezonden om aan armen het Evangelie te verkondigen, om te genezen wie gebroken van hart zijn, om aan gevangenen vrijlating te prediken en aan blinden het gezichtsvermogen, om verslagenen weg te zenden in vrijheid, om het jaar van het welbehagen van de Heere te prediken.’ (HSV)

‘God heeft mij uitgekozen. Daarom is zijn Geest bij mij. God heeft mij gestuurd om aan arme mensen het goede nieuws te vertellen. En om tegen gevangenen te zeggen dat ze weer vrij zijn. Om blinden te vertellen dat ze weer zullen zien. En om mensen die het moeilijk hebben, te helpen. Ik maak bekend: Er begint een nieuwe tijd.’ (BGT)

Wat is Purpose?

Purpose (doel) is de reden waarom iets wordt gedaan of gemaakt of waarom iets bestaat dat je wilt bereiken. Een mikpunt. De eindbestemming van een reis.

Een goede doelstelling geeft je richting, duidelijkheid en overzicht. Een doel geeft visie en een stuk vastberadenheid. En vanuit die visie volgt je missie: een belangrijke opdracht die je ontvangt en die je zicht geeft op dat waar je naar toe werkt.

Hoe zien we dit terug bij Jezus?

Jezus gaat doelgericht te werk. Daarbij zien we dat Hij niet doet wat Hij zelf graag wil, maar ernaar verlangt om de wil van Zijn Vader te doen. Wat dat Hem ook kost. Deze houding en doelgerichtheid zien we steeds terug in de evangeliën. 

In Lukas 4 zien we het ‘missie-statement’ van Jezus. Hij geeft hier aan voor wie Hij gekomen is en wat Hij komt doen. Zijn doelgroep bestaat uit mensen die arm, gebroken van hart, gevangen, blind en slaaf zijn. Hij is gekomen om hen die in de knel zitten het goede nieuws te brengen, te genezen, vrij te zetten en het zicht te geven.

Door de evangeliën heen zien we hoe Jezus heel bewust gericht is op mensen die in deze categorie vallen en hoe hij hen heel persoonlijk in hun nood tegemoet komt.

Wat betekent dit voor de Alongsidersbeweging?

Binnen de Alongsidersbeweging willen we met elkaar steeds meer gaan lijken op onze Meester. Jezus heeft ons voor gedaan hoe uit te reiken naar de ander en daar doorheen heeft Hij ons laten zien wie God, Zijn Vader is. Nu is het aan ons, als zijn discipelen, om Hem daarin na te volgen en anderen te laten zien wie God is.

Wat betekent dit voor jou als Alongsider?

Jouw doel als Alongsider is: omzien naar en optrekken met je jongere broer of zus en daar doorheen de Heer Jezus laten zien. Hem of haar een plek geven van ‘belonging’ (erbij horen). Hem of haar inspireren door middel van je leefstijl. Steeds, al dan niet met woorden, wijzend naar Jezus, onze Inspirator. Hem of haar tegemoetkomen in dat wat moeilijk is en daar waar verdriet is. Hem of haar te toe te rusten, te bemoedigen, om zelf te groeien en ontwikkelen in alle aspecten van het leven. Meer en meer wordend als de Meester. 

Als Alongsider is het je visie om te dienen in je eigen omgeving. Om daar verandering te brengen door naast je jongere broer of zus te lopen. Hem of haar te discipelen in alle aspecten van het leven, zoals onze Meester Jezus ons heeft voorgedaan.

>>> terug naar de training <<<

(geschreven door Daniël Vaders) 

This product has been added to your cart

CHECKOUT