New announcement. Learn more

Alongsiders NederlandDiscipelschapAlongsiderDiscipelschapsbewegingJezus volgenAlongsidersAlongsiders EuropeAlongsiders InternationalAlongsiders in EuropaCircle of courageSamen oplopenAlongsidersbewegingCVandaagGebedGetuigenisJongerenKerkKinderenLeidersMart-Jan van der MaasMattheüs 28MovementNederlandNext MoveOudere zusProximityPurposeRelatieRotterdamSamen optrekkenToerusting1 Korinthe 116-30 jaar17806 weken programmaAlmereAlongsiders EuropaAlongsiderstrainingBarbequeBarmhartigheidBBQBelongingCambodjaCIP.nlCommitmentDankbaarheidDe cirkel van moedDelenDietrich BonhoefferEenzaamheidEmpowermentErbij horenFreedom FightersGeestelijk gezondGeloofGenadeGroeienGroepsverwerkingenGroningenGrote BroerHoorzaamheidIndependenceIntentieIntentioneelInternInterviewJe wint er een leven meeJeugdJohan ToetJohn StottJonge broer of zusJongensJongeren ZusKerk in de WijkKostenLeerlingLeesplannenLeiderschapLevenLiefhebbenLouis WüllschlegerMaarten van DijkMaatjesMargeMasteryMeesterschapMeetMentorschapMissie NederlandMoedMoedigNaast een ander lopenNabijheidNavolgingNederig & zachtmoedigNederigheidOndersteuningOnderwijsOntmoetenOntmoetingOpbrengstOwnershipPartnersPaul PrijtPrincipesPrinciplesPrioriteitPrioriteitenProgrammaReformatorisch DagbladRelationeelRembrandtRobert RaikesRolmodelSamenwerkenSarita HalesSchoolSerey ChoengSleutelsSportcommunityStart evenementThe ChosenThomas Á KempisTomToolVeranderingVerantwoordelijkheidVerwachtingVision tripVolhoudenVrees nietVrucht van de GeestVuurWandelingWat mag het je kosten?We walk alongside those who walk aloneWereldveranderaarsWerkenWilliam KingWorden als de MeesterWorld-changersYFCYouth for ChristZegenenZoeklichtZomerZomer plannenZondagsschool
TAGS

Ontmoet deze wereldveranderaars...

De Alongsidersbeweging groeit. De leiders zijn jonge mensen tussen de 16 en 30 jaar die van Jezus houden en hart hebben voor hun kwetsbare buren. Ze maken een verschil in hun lokale kerken en communities. Ze zijn gepassioneerd. Ze hebben lief. Ze geven om de kinderen met wie ze samen optrekken. Ze willen dat zij geliefd en verzorgd worden en dat ze de liefde van Jezus kennen.

Ik ben geïnspireerd door deze jonge Alongsiders, en ik wil een aantal van hen graag aan je voorstellen…

Dit is Kim Hong (16) met haar kleine zus Mey Mey.

“Ik wil een leider zijn.”

Dat is wat Kim Hong me vertelde toen we elkaar ontmoetten. Ze had zich zojuist aangemeld om een Alongsider te zijn voor Mey Mey, een 12-jarig meisje in haar dorp. Mey Meys familie is arm. Ze kan het zich niet altijd veroorloven om naar school te gaan, omdat de kosten te hoog zijn en soms moet ze thuis blijven om haar moeder te helpen.

Kimhong koos ervoor Mey Meys Alongsider te zijn, zodat ze haar kan helpen met haar studie, haar tijd kan geven om te ontspannen en plezier te hebben en haar kan laten kennismaken met de liefde van Jezus. Ze is van plan om Mey Mey vier keer per week te bezoeken en haar te helpen met haar huiswerk. Wat een inspirerende leider gaat ze worden!

Dit is Sokhom (18) met haar kleine zus Nita.

“Ik kan haar rolmodel zijn.”

Sokhom zet zich in voor Nita. Sokhom houdt van haar. Als ze haar beschrijft zegt Sokhom: "Ze is zo mooi!" Sokhom is van plan om Nita elke week te ontmoeten, en ze hoopt haar te leren over dingen die ze niet op school leert - zoals hygiëne. We hebben al vaak gezien dat het helpen van een kind in de marge om zich schoon en gezond te voelen een duidelijke manier is om liefde en zorg te communiceren.

Dit is Sophanna (17) en zijn kleine broer Suytri.

“Ik heb iets, dus ik zal het met hem delen.”

Sophanna koos de 9-jarige Suytri als zijn kleine broertje. Het gezin van Suytri heeft een laag inkomen en hij kan het zich niet veroorloven schoolbenodigdheden te kopen. Sophanna zegt: "Ik heb er wat, dus ik zal het met hem delen." Alongsiders ontvangen geen loon of subsidies, maar ze geven vaak royaal uit wat ze hebben. Dergelijke handelingen maken het Koninkrijk van God meer zichtbaar dan zilver of goud. Sophanna zegt: “Ik ben zo blij als hij lacht, dus ik glimlach ook. Als hij ongelukkig is, ben ik ook ongelukkig.”

Dit is Sreynin (26) met haar vriend en mede-Alongsider Phirum.

“Ik houd van kinderen. Ik wil graag helpen. Ik deel graag met kinderen.”

Sreynin is nu twee maanden lang een Alongsider voor de 13-jarige Sreyla. Sreynin koos voor Sreyla omdat ze eenzaam was en vaak verdrietig leek. Sreynin spreekt haar elke week om te vragen hoe het met haar gaat en om de stripboekjes van Alongsiders met haar te lezen. Vanwege de aanmoediging van Sreynin is Sreyla vaker naar school geweest en heeft ze meer vrienden

“Ik wil helpen en liefde delen met kinderen.”

Ik heb geen foto van het kleine zusje van Phirom, maar Phirom is nu zes maanden lang een grote zus voor haar 9-jarige zusje. Phirom koos haar kleine zusje omdat ze uit een gezin komt waar huiselijk geweld is. Ze is eenzaam en heeft niemand om voor haar te zorgen.

Phirom ontmoet haar kleine zusje 5 dagen per week en zorgt voor veel van haar basisbehoeften. Sommige dagen betekent dit dat ze schone kleding moet vinden die haar zusje kan dragen. Andere dagen betekent het haar zusjes haar te doen. Phirom doet graag kleine dingen om haar kleine zusje te laten zien dat ze geliefd is. Voordat Phirom haar Alongsider was, ging ze niet vaak naar school. Nu, met de aanmoediging van Phirom, gaat ze bijna elke dag en probeert ze op tijd te zijn. “Ik kan een deel van haar leven zijn. Ik loop met haar mee en help met haar behoeften. ‘

Laten je inspireren door deze ongelooflijke jonge mensen en volg hun voorbeeld. Laten we onze eigen kwetsbare buren liefhebben. En laten we bidden dat deze beweging nu ook in Europa groeit, zodat nog veel meer jongeren en kinderen worden gezegend.

(Geschreven door Alongsiders International / Sarita Hales, intern bij Alongsiders International) 

This product has been added to your cart

CHECKOUT