New announcement. Learn more

Radicale vergeving

(Augustus)

Kun je je voorstellen dat je iemand die jou verraden heeft vergeeft? Iemand die je zo heeft laten zitten. Iemand van wie je dacht dat hij een vriend was, iemand die je zou steunen? Je bent diep teleurgesteld in die persoon.

Jezus leerde Zijn discipelen - en dus ook aan jou en mij - dat we moeten vergeven. Het is een wezenlijk onderdeel van Jezus’ voorbeeldgebed en als de discipelen vragen hoe vaak ze moeten vergeven geeft Jezus het overweldigende antwoord: 7x70=490 keer. Wat gewoon betekend dat we steeds weer moeten vergeven. Bizar toch?

Blijkbaar is voor Jezus vergeven een super belangrijk onderwerp, en misschien is dat ook niet heel verwonderlijk. Jezus kwam naar de wereld om vergeving tot stand te brengen. Hij wilde het weer goed maken tussen God en ons - Hij maakte een weg waardoor wij weer tot God kunnen komen. Vergeving dus, op een radicale manier. Jezus gaf Zichzelf.

Waar heb jij nog iets te vergeven?

In deze microCHALLENGE dagen we je uit om stil te staan bij vergeving. Wat ligt er nog tussen jou en de ander? Neem een moment om in de stilte naar je Meester Jezus te luisteren. Misschien krijg je gelijk een naam in gedachten, misschien niet. Vraag eenvoudig of je Heer het je duidelijk wil maken. En als je een situatie, persoon in gedachten krijgt - zet dan ook de stap om het daarwerkelijk op te lossen. Jezus wil dat je in vrijheid leeft en daar hoort vergeving geven helemaal bij.

Challenge accepted?

 

This product has been added to your cart

CHECKOUT